Pašalić optužio vlast i pozvao na prosvjede protiv uhićenja Gotovine

PETI opći sabor Hrvatskog bloka izabrat će danas vodstvo stranke za iduće dvogodišnje razdoblje, a jedini kandidat za predsjednika je Ivić Pašalić, koji je članove i simpatizere HBa pozvao da se pridruže prosvjedima protiv uhićenja generala Ante Gotovine.

"Ne želimo nerede, ali gora izdaja od one što ju je počinio Ivo Sanader bila bi šutnja o onome što se danas događa", rekao je Pašalić.

Sadašnju vlast Pašalić je još jednom nazvao veleizdajničkom, tvrdeći da od Republike Hrvatske želi napraviti "republiku hašku".

Ustvrdio je i da je vlast u braniteljske udruge instalirala svoje činovnike, kako bi amortizirala nezadovoljstvo branitelja.

Izaslanicima su u stanci zasjedanja podijeljeni posteri s likom generala Gotovine i natpisom "Izdan i prodan!".

Iznoseći programske smjernice stranke za iduće dvije godine, pred 311 izaslanika u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma kao temeljni cilj HB-a Pašalić je označio ulazak u Hrvatski sabor na idućim parlamentarnim izborima.

Založio se za okupljanje konzervativnih stranaka s ciljem stvaranja "snažne alternative sadašnjem sluganskom konceptu vlasti na Pantovčaku i u Banskim dvorima".

"Ključne političke stranke nisu glasnogovornici hrvatskog biračkog tijela, nego stranih interesa", ustvrdio je Pašalić, dodajući kako "sa žalošću promatra kopernikanski, odnosno granićevski obrat u HSP-u".

HSP je, inače, jedina stranka koja se odazvala HB-ovu pozivu i na današnji sabor poslala svog izaslanika Peju Trgovčevića.

Hrvatski blok danas će, uz predsjednika, izabrati i četiri potpredsjednika te članove Predsjedništva, Glavnog odbora, Časnog suda i Nadzornog odbora.


Pročitajte više