Pašalić u Splitu: HB za izbore okuplja sve državotvorne stranke

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka pokreta za modernu Hrvatsku Ivić Pašalić na večerašnjoj je konferenciji za novinare u Splitu objavio kako će njegova stranka okupiti sve, kako je kazao, državotvorne stranke i zajedno s njima izići na iduće izbore.

Tu je odluku objavio upravo u Splitu jer je, kako je rekao, u Splitsko-dalmatinskoj županiji i tomu gradu začeta i provedena ideja Hrvatskog bloka.

Na novinarski upit koje su to stranke, Pašalić nije htio odgovoriti, a na upit jesu li među njima HDZ i HSLS rekao je kako su te dvije stranke već najavile da na izbore izlaze samostalno.

Pašalić ističe kako je politički protivnik državotvornih stranaka sadašnja vlast na, kako je kazao, Pantovčaku i Markovu trgu. S tim što mi, kazao je Pašalić, ne pravimo razliku među strankama vladajuće koalicije; za stanje u državi za nas su jednako odgovorni i Zlatko Tomčić i Ivica Račan i Vesna Pusić i ne može se amnestirati ni jedna od koalicijskih stranaka.

Pašalić također tvrdi kako je njegova stranka u četiri mjeseca okupila 7000 članova, uglavnom visoko obrazovanih ljudi, među kojima je i velik broj žena. Kazao je također da Hrvatski blok smatra kako u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije treba sačuvati sadašnju vlast te da podupire župana Lukšića neovisno o, kako je kazao, njegovu statusu u HDZ-u.

Pročitajte više