Patafta: Nisam u poslovnoj suradnji s Ivanom Čehokom

ODVJETNIK Vlado Sevšek je kao punomoćnik društva T7 Vis d.o.o. i Davora Patafte poslao odgovor na objavljenu informaciju na Indexu. Odgovor prenosimo u cijelosti.

U članku naslova "Policija uhitila Miljenka Ptičeka, desnu ruku gradonačelnika Varaždina Čehoka" objavljenom na portalu Index.hr dana 23.12.2010 godine izneseno je niz netočnih informacija vezanih uz g. Davora Pataftu i T7 Vis d.o.o. koji po odvjetniku daju svoj odgovor.

U potpunosti je pogrešna informacija da je g. Čehok u poslovnoj suradnji s g. Davorom Pataftom, a kamoli da bi takva suradnja rezultirala štetom za Grad Varaždin u iznosu najmanje 200 milijuna kuna.

Projekt od iznimne važnosti za varaždinsko područje na kojem g. Patafta kao predsjednik uprave T7 Vis d.o.o. surađuje s Gradom Varaždinom jest projekt tehničko-biološke obrade otpada. Trgovačko društvo T7 Vis d.o.o. je kao ponuditelj sklopilo s trgovačkim društvom Varkom d.d. kao naručiteljem Ugovor o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije postojeće lokacije Brezje i to sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, poštujući propisanu proceduru. Sklapanjem gore navedenog ugovora nije nastala apsolutno nikakva šteta za Varkom. d.d., već je Varkom, budući da sam ne može realizirati projekt mehaničko-biološke obrade otpada, u trgovačkom društvu T7 Vis d.o.o. pronašao najpogodnijeg partnera za sanaciju postojeće lokacije Brezje i zbrinjavanje otpada (do početka rada regionalnog centra za gospodarenje otpadom) na jedan od najsuvremenijih i za okoliš najprihvatljivijih, zakonom predviđenih načina.

Zapanjuje drska i neprofesionalna upornost koju Index.hr iskazuje objavljivanjem imena gospodina Patafte i njegove tvrtke Vis u kontekstu svakog društveno neprihvatljivog događaja u gradu Varaždinu i neovisno od toga ima li taj događaj ili nema ikakve veze  s prozvanim osobama pa je očigledno da Index-u nije bila intencija objaviti informaciju o uhićenju Miljenka Ptičeka nego podsjetiti na svoje ranije članke prepune besmislica o nepostojećoj osobnoj suradnji Patafe i Čehoka, o uvredljivom potenciranju osobe gospodina Patafe kao "lokalnom moćniku" kao da se radi o silniku koji tlači varaždinski puk te o demonskih 200 milijuna kuna štete za Grad Varaždin koju još nitko nije ustanovio osim Index-a.

Uvjerljivost svojeg žutila Index nastoji postići sljedećom konstatacijom:"U siječnju ove godine dobivali smo demantije iz ureda gradonačelnika Čehoka, no vijest je potvrđena devet mjeseci kasnije". Koja vijest? Tko je potvrdio vijest?

Parafrazirajući jednog političara iz nedavne hrvatske prošlosti, Index se ponaša poput faraona, očito smatrajući da mu je baš sve dopušteno, pretvarajući demokraciju u anarhiju. Zakon zabranjuje i bilo kakvo objavljivanje podataka o eventualnom kaznenom postupku, ali u Index-ovu poimanju zakonitosti i to je dopušteno.

Pročitajte više