Pavičić Vukičević iz izolacije objavila zamjenike za izbore, jedan od njih Otto Barić

Screenshot: Facebook

AKTUALNA vršiteljica dužnosti gradonačelnice i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević je iz izolacije u kojoj je zbog zaraze koronavirusom objavila imena svojih zamjenika za izbore.

Pavičić Vukičević je imena ljudi koji će joj biti suradnici ako na izborima pobijedi u utrci za Zagreb objavila u videu na društvenim mrežama.

Kako je rekla, prvi najbliži suradnik bit će Ivica Lovrić, a drugi arhitekt Otto Barić. Podsjetimo, Barić je ranije najavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, no od toga je na kraju odustao.

"Ime prvoga od njih neće vas iznenaditi jer se radi o Ivici Lovriću, pročelniku Ureda za obrazovanje, no naša suradnja seže još prije u prošlost kad je bio iznimno uspješan ravnatelj, ali i predsjednik Udruge srednjoškolskih ravnatelja u Republici Hrvatskoj. Odgovoran je što je Grad Zagreb krenuo odmah u obnovu svih objekata odgoja i obrazovanja koji su stradali u prošlogodišnjem velikom potresu u Zagrebu", rekla je Pavičić Vukičević.

“Možda će vas iznenaditi drugo ime. Kad kažemo da nam je obnova grada Zagreba prioritet, da nam je prioritet urbana transformacija grada u jednu modernu, energičnu i vitalnu metropolu te da nam je Dinamo u srcu, mnogi naslućuju da se radi o poznatom zagrebačkom arhitektu sa svjetskim referencama. Otta Barića pozvala sam u tim kao graditelja i vizionara, strogog kritičara onoga što u urbanom prostoru grada Zagreba ne valja, ali i zagovaratelja stvaranja novih vrijednosti u urbanom tkivu našega grada. Hvala Ivici i Ottu što su prihvatili moj poziv", kazala je Jelena Pavičić Vukičević.

Barić nedavno žestoko kritizirao kršenje mjera na Bandićevom sprovodu za što je Pavičić Vukičević kažnjena kao organizatorica

Podsjetimo, Otto Barić je nedavno žestoko reagirao zbog kršenja mjera na sprovodu Milana Bandića. 

Na Facebooku je sprovod na kojem su se grubo kršile mjere, prvenstveno u broju prisutnih, usporedio sa sprovodom svog oca otprije tri mjeseca i napisao kako ga je sram države i grada u kojima živi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Sram me je države i grada u kojima živim!

Prije nepuna tri mjeseca umro je moj otac i bilo nam je teško ali i potpuno normalno da stotinama ljudi koji su htjeli doci na njegov pogreb objasnimo da to nije primjereno situaciji i uvjetima pandemije....

i onda danas ovo..... stvarno ne zaslužujemo bolje!

Jadnici", napisao je Otto Barić mlađi.

Upravo je Jelena Pavičić Vukičević u svojstvu organizatorice kažnjena zbog kršenja mjera na Bandićevom sprovodu.

Pročitajte više