PBZ Invest pokreće dolarski investicijski fond

PBZ Invest d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima pokreće prvi dolarski investicijski fond ─ PBZ Dollar fond, koji započinje s radom 13. travnja 2005.

Radi se o otvorenom investicijskom novčanom fondu, denominiran u američkom dolaru. Namijenjen je ulagateljima koji žele dolarsku imovinu investirati uz više prinose. PBZ Dollar fond karakterizira izrazito konzervativna struktura ulaganja s posebnim naglaskom na visoku sigurnost uloženog novca i unovčivost udjela.

Minimalna vrijednost uloga je 100 američkih dolara u kunskoj protuvrijednosti. Ulazne naknade nema. Izlazna naknada se naplaćuje ovisno o trajanju ulaganja ─ za ulaganja do godine dana iznosi 0,5%, a za ulaganja iznad godinu dana se ne naplaćuje. Preporučeno trajanje ulaganja u PBZ Dollar je duže od godine dana, a očekivani prinos u 2005. godini između 3 i 5%.

Investitorima je omogućena konverzija dolarskih sredstva u kune po srednjem tečaju PBZ.

Struktura ulaganja fonda će biti temeljena na dužničkim vrijednosnim papirima izdanim od strane SAD, te vrijednosnim papirima država članica EU i OECD denominiranim u USD. Najavljujemo i mogućnost kupnje i prodaje udjela, pregled stanja i vrijednosti udjela pomoću Internet bankarstva Privredne banke Zagreb za građane.

Pročitajte više