PBZ objavio koja kartica će zamijeniti American Express

Foto: EPA

NAKON što su iz PBZ-a početkom prošle godine objavili da je kompanija American Expressa donijela odluku o napuštanju licencnog poslovanja u EU i da će oko 500.000 Hrvata do kraja 2019. godine ostati bez American Expressa kartice, mnogi su se korisnici zabrinuli oko toga što će se dogoditi krajem 2019. godine.

Iz PBZ-a su danas objavili priopćenje u kojem najavljuju kako će American Express kartice zamijeniti Visa karticama koje će imati sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje je do sada imala American Express kartica.

"Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica.  

Sve American Express kartice PBZ Carda mogu se koristiti u potpunosti, kao i danas, do 31. prosinca 2019. godine. Visa kartica od izdavatelja PBZ Carda, kao jedinstvena i nova Visa kartica na hrvatskom tržištu, bit će dostupna svim zainteresiranim korisnicima neovisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun", priopćili su iz PBZ-a.

"PBZ Card d.o.o. društvo je u 100% vlasništvu Privredne banke Zagreb d.d. i lider na hrvatskom kartičnom tržištu s respektabilnim dugogodišnjim iskustvom u kartičnom poslovanju, ima oko 500.000 American Express kartica, 50.000 prodajnih mjesta u  Hrvatskoj  te je s oko 35.000 instaliranih POS uređaja i tržišnim udjelom većim od 30 % u tom segmentu vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u zemlji. Dodatno ojačan našim partnerstvom s Visom, PBZ Card ostaje i nadalje strateški usmjeren na pružanje vrhunske kartične usluge i razvoj novih pogodnosti omogućujući tako svojim korisnicima još veću prihvaćenost kartica u zemlji i inozemstvu te sigurna i inovativna rješenja bez premca na hrvatskom tržištu", dodali su.

Pročitajte više