Turski avioprijevoznik dvaput tjedno leti za Zagreb

Foto: Josip Škof/Zagreb Airport

Vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Pegasus Airlines danas je započeo s izravnim letovima za Zagreb, a na liniji Istanbul-Zagreb prometovat će dva puta tjedno - četvrtkom i nedjeljom. 

Pegasus Airlines pokrenuo je novu liniju između Istanbula Sabiha Gökçen (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, ističu Međunarodna zračna luka Zagreb i Pegasus Airlines. 

Predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir na inauguracijskoj je svečanosti pozdravio Pegasus Airlines kao novog partnera zagrebačke zračne luke.

"Zagreb je naša prva nova destinacija"

"Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula, kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije, i Zagreba, koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire", istaknuo je.

Potpredsjednik prodaje i planiranja mreže Pegasus Airlinesa Emre Pekesen naglasio je da su ponosni što je Pegasus Airlines Republiku Hrvatsku uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu u vrijeme kad Republika Turska slavi svoju 100. obljetnicu osnutka.

Zagreb je "naša prva nova destinacija u 2024. godini, a Hrvatska je 50. zemlja u našoj mreži letova", rekao je.

Karte iz Zagreba za Istanbul mogu se naći već od 40 eura.

Pročitajte više