Penava o Milanovićevoj objavi: Nakon ovoga u kampanji više ništa neće biti isto

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava reagirao je na kandidaturu predsjednika Republike Zorana Milanovića za premijera ispred SDP-a. 

''Današnja objava predsjednika Zorana Milanovića o njegovom izravnom uključivanju u utrku za predstojeće parlamentarne izbore, moram reći, nije me posve iznenadila i naravno da se stvari stubokom mijenjaju nakon današnje objave i da u ovoj kampanji više ništa neće biti isto. Po završetku dana, sjest ćemo unutar Domovinskog pokreta i pomno ćemo promotriti refleksije ovakve odluke te ćemo se znati postaviti prema njima", govori Penava.

"Ostajemo pri stavu da korumpiranu Plenkovićevu vladu trebamo pod hitno mijenjati i zamijeniti"

"Međutim, ono što je neupitno jest da ostajemo pri svome stavu da korumpiranu vladu Andreja Plenkovića pod hitno trebamo mijenjati i zamijeniti, ali uz to vodeći mudru politiku skrbi o vitalnim nacionalnim interesima.

Jednostavno rečeno, razlika između Sandre Benčić kao premijerke i Andreja Plenkovića je po nizu politika istovjetna - od ilegalnih migracija do rodne ideologije - i jasno je da ne predstavljaju duh, tradiciju i kulturu hrvatskog naroda.

U tom duhu ćemo nastaviti djelovati unutar Domovinskog pokreta te formirati vladu koja će skrbiti o vitalnim nacionalnim interesima hrvatskog naroda i svih građana koji žive u Republici Hrvatskoj'', rekao je Penava.

Pročitajte više