Penava: Sanader je za Plenkovića mala beba

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

ČELNIK Domovinskog pokreta Ivan Penava izvijestio je da je oporba u saborsku proceduru uputila prijedlog za opoziv premijera Andreja Plenkovića zbog niza afera u koje tangiraju njegovu vladu te je ustvrdio da je Ivo Sanader u usporedbi s njim mala beba.

"Domovinski pokret je, u suradnji s oporbenim strankama i desnice i ljevice, prikupio potpise i u saborsku smo proceduru uputili prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću", kazao je Penava danas na konferenciji za novinare u saboru.

Penava: Dug je popis Plenkovićevih inkriminirajućih radnji

Razlozi za opoziv premijera su, kako je rekao, silne afere koje štete svim građanima i koje iz dana u dan u sve teži položaj dovode najranjivije, prije svega, umirovljenike kojih je 300 tisuća s mirovinom manjom od 260 eura, ali ugrožava i naše najmlađe generacije jer im zatvara perspektivu opstanka u Hrvatskoj.

"Dug je popis inkriminirajućih radnji koje je počinila Plenkovićeva vlada", kazao je Penava, navevši aferu Janaf, milijardu kuna ukradenih iz Ine, čin izdaje preusmjeravanja hrvatske nafte u Mađarsku i zatvaranja sisačke Rafinerije.

Nabrojao je Plenkovićeve afere

Imamo, dodao je Penava, i aferu SMS u kojima se ljudi od Plenkovićevog povjerenja dopisuju i navode inicijale AP, za koje cijela država, osim pravosudnih organa zna čiji su, aferu Hrvatske šume u kojoj AP postaje šef, ali i najnoviju koja razotkriva način funkcioniranja koalicije Plenkovića i Milorada Pupovca.

U njoj je, napomenuo je, Dragana Jeckov uhvaćena s popisom tvrtki koje imaju dobiti novce iz državnog proračuna na ranije pomno isplaniranom natječaju, sve pod krinkom pomaganja nacionalnim manjinama tvrtke s popisa SDSS-a, što je, kaže, vjerojatno Pupovac dogovorio s Plenkovićem. Naglasio je i da oporba prijedlogom za opoziv šalje poruku hrvatskom narodu da se to hitno mora promijeniti.

"Ne živimo u iluziji da imamo većinu i da ćemo u saboru uspjeti maknuti Plenkovića, ali moramo iritirati savjest i svijest još uvijek onih poštenih HDZ-ovaca, kao i trgnuti koalicijske partnere jer stilom vladanja kojeg demonstrira Plenković možemo bez zadrške reći da je Ivo Sanader mala beba", zaključio je Penava.

Pročitajte više