Penavin otac kupio zemljište koje će sad otkupljivati država. Penava: To je linč

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

ANTE PENAVA, otac vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, kupio je u svibnju 2019. veliku oranicu od Svetlane Adžage u blizini Bršadina, na trasi buduće vukovarske obilaznice, piše Telegram.

Oranica je veličine 9410 metara četvornih i plaćena je značajno više od cijene poljoprivrednog zemljišta u tom dijelu Hrvatske, jer se sve obavljalo u žurbi, a u planu je bila i sadnja voćnjaka. 

Svetlana Adžaga, bivša vlasnica oranice, je u razgovoru za Telegram rekla kako ne zna koliko je Penavin otac platio zemljište, jer je cijeli posao vodio njen sin. 

Međutim, rekla je kako je u to vrijeme vladala prava jagma za kupnjom zemljišta u blizini njene čestice, jer su neki ljudi znali da će onuda proći obilaznica.

Telegram je u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Vukovaru zatražio presliku kupoprodajnog ugovora, inače javnog dokumenta koji može dobiti svatko ako plati 20 kuna državnog biljega. No, tu informaciju nisu dobili.

Inače, gradonačelnik Penava poklonio je 2016. godine Općinskom sudu u Vukovaru četiri mopeda, 12 printera i tri tonera, ukupne vrijednosti 83.520 kuna iz gradskog proračuna.

Ivan Penava: Žele diskreditirati moju obitelji, ovo je i od njih previše

Nakon objavljenog teksta oglasio se i Ivan Penava s priopćenjem pod naslovom "Vukovarci se bore, a Vukovar raste - klevetnicima usprkos!".

U priopćenju objavljenom i na Facebooku navodi kako zna "da će nam Zagreb slati svoje kandidate i 'upravitelje' te da i dalje neće ispunjavati svoja obećanja prema Vukovaru i na to smo navikli, ali i da su danas ipak pretjerali u svojim pokušajima da diskreditiraju ne mene, nego moju obitelj. A to je i od njih - previše".

"Navodi se u tekstu da sam iskoristio "povlaštenu" informaciju iako je trasa obilaznice ucrtana još davne 2002. godine i javno je dostupan podatak u prostorno-planskoj dokumentaciji Vukovarsko-srijemske županije, ali i Grada Vukovara. Dakle najmanje je 19 godina ta "povlaštena" informacija javno dostupna i jednako toliko dugo se po pitanju izgradnje te obilaznice, koja je državni projekt, nismo pomaknuli s mrtve točke, a s obzirom na dinamiku ovog projekta, izgledno je da se neće realizirati niti sljedećih 19 godina.

Nadalje, od 2002. kada je ucrtana obilaznica pa do danas promijenilo se čak pet vlasnika tog zemljišta, ali eto, jedino sam ja imao "povlaštenu" informaciju koja je, ponavljam, najmanje 19 godina javno dostupna svakom građaninu ove zemlje", piše Penava.

[VUKOVARCI SE BORE, A VUKOVAR RASTE – KLEVETNICIMA USPRKOS!] Znamo da će nam Zagreb slati svoje kandidate i...

Objavljuje Ivan PenavaPetak, 19. veljače 2021.

Pročitajte više