Penzioner sije strah među barbarima ISIS-a u Iraku: Snajperom ih ubio preko 170

Screenshot: YouTube

ŠEZDESETDVOGODIŠNJI Iračanin, usprkos visokoj dobi, istaknuo se u borbi protiv barbara ISIS-a, a tvrdi da je ubio čak 173 borca Islamske države, piše Daily Mail.

Snimka koja kruži društvenim mrežama prikazuje vremešnog muškarca sijede brade kako iz snajpera puca prema suprotnom brdu te navodno pogađa militanta skrivenog među stijenama.

Abu Tahseen borio se u pet ratova, a kao dobrovoljac stao je u obranu svoje zemlje od militanata ISIS-a u svibnju 2015. godine.

Od tada je, kako kaže, ubio 173 militanta, a ta brojka je i porasla s obzirom da je video gdje govori o tome snimljen još u prosincu.

Ovaj penzioner opisuje svoj rad s puškom kao i učinak koji ona ima na neprijatelje. "Baci ga metar unazad i onda ga sruši na tlo", slikovit je 62-godišnji Iračanin.

Ispričao je da se militanti boje zalaziti u područja koja on brani.
"Vidite ovo područje", govori muškarac pokazujući prema obzoru, "Bogom vam se kunem da nitko neće tuda proći", dodaje.

Kaže kako ne želi napustiti vojsku. Kad je dobio mjesec dana pauze, na godišnjem je izdržao tek 12 dana. On je dio jedne manje grupice obučenih dobrovoljaca velik dio kojih se borio u Siriji protiv ISIS-a, ali su se vratili u Irak kad je situacija u njihovoj zemlji izmakla kontroli.

Tahseen se do sada borio u Jomkipurskom ratu, sukobu Irana i Iraka, sudjelovao je u invaziji na Kuvajt kao i u Zaljevskom ratu.

Pročitajte više