Performans u centru Zagreba: Romi pjevali ustaške pjesme

Screenshot: HRT

UDRUGA Domino jučer je politički intoniranim performansom komentirala političku klimu u Hrvatskoj pred izbore.
 

"Bez obzira na ekonomski i vanjskopolitički kontekst u kojem se država nalazi, nekoliko tema nailazi na najveći interes i reakciju u javnom i medijskom prostoru: tradicija, domoljublje i navijački ponos. Odlučili smo stoga preko baš tih tema progovoriti o pitanjima koja smatramo najključnijim u vrijeme političkih odluka u demokratskom društvu – pitanja nacionalnih, vjerskih, seksualnih i rodnih manjina.", poručili su u najavi.

Jučer su održali "predizborni skup" u izvedbi Brune Isakovića, Siniše Labrovića i Ine Sadić koji će dati svoj obol diskusiji na političkoj sceni.
 
Siniša Labrović 'dirigirao' je skupinom mladih Roma iz Međimurja koji su kombinirali katoličke crkvene pjesme s ustaškima i izvikivali svima poznate parole iz bogatog repertoara govora mržnje u Hrvatskoj, čije su žrtve često i sami Romi. Labrović je upozorio da se među promicateljima genocidnog ustaškog naslijeđa ističu i neki crkveni velikodostojnici, prenosi HRT.

Usred Zagreba, za vrijeme popularne subotnje špice, grupa konceptualnih umjetnika izvodila je performanse koji upozoravaju na jačanje ekstremnog nacionalizma i fašizma u Hrvatskoj. http://bit.ly/1RgWA4N

Posted by HRT Vijesti on Saturday, October 17, 2015

Pročitajte više