VIDEO Pernar: Horvatinčić je jedina osoba u Hrvatskoj s dozvolom za ubijanje

Foto: Hina

ZASTUPNIK Živog zid Ivan Pernar, potaknut oslobađajućom presudom Tomislavu Horvatinčiću i presudom roditeljima preminule djevojčice Nore Šitum, koji će morati platiti gotovo 200.000 kuna sudskih troškova jer su izgubili tužbu protiv udruge “Hrabro dijete”, ustvrdio je u Saboru da je hrvatsko pravosuđe korumpirano i samo sebi svrha.

"Pravosuđe je, nažalost, korumpirano, samo sebi svrha i štiti određene ljude. Dvije presude su danas šokirale hrvatsku javnost, jedna je oslobađajuća Tomislavu Horvatinčiću, a druga je ona roditeljima Nore Šitum koji moraju platiti 200.000 kuna za troškove suđenja", kazao je Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba Živog zida i Snage.

Takve presude, smatra Pernar, ne ulijevaju povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe.

Dozvola za ubijanje

"Tomislav Horvatinčić je jedina osoba u Hrvatskoj s dozvolom za ubijanje!", napisao je Pernar na svom Facebook profilu.

"Hrvatsku javnost je uvelike potreslo stanje u hrvatskom pravosuđu jer kao što svi znamo, pravosuđe je na žalost korumpirano, pravosuđe je samoj sebi svrha i pravosuđe štiti određene ljude!

Danas su dvije presude šokirale hrvatsku javnost, jedna je oslobađajuća Tomislavu Horvatinčiću, a druga je roditeljima male Nore Šitum čiji roditelji moraju platiti 200 tisuća kuna za troškove suđenja.

Ovakvi slučajevi ne ulijevaju povjerenje u pravosuđe.

Horvatinčića je čak i nakon četvero mrtvih ljudi iza njega pravosuđe još jednom oslobodilo i može se slobodno reći da je Tomislav Horvatinčić jedina osoba u Hrvatskoj s dozvolom za ubijanje!", napisao je Pernar.

Pročitajte više