Pet Francuza uhićeno u Španjolskoj, sumnja se da su silovali 20-godišnjakinju

Ilustracija: EPA

PET francuskih turista uhićeno je u španjolskom resortu na Costi Blanci pod sumnjom da su silovali 20-godišnju državljanku Norveške, piše El Español.

Iz policije su potvrdili kako su osumnjičenici u dobi od 18 i 19 godina privedeni u srijedu, a u četvrtak su dovedeni pred sud. Istraga je još uvijek u tijeku.

Iz policije su obavijestili javnost kako su u srijedu primili poziv dvije građanke norveške nacionalnosti koje žive u Španjolskoj. Djevojke su nakon navodnog silovanja jedne od njih otišle u zdravstveni centar u Benidormu te pozvale policiju.  

Osumnjičenike upoznale preko društvenih mreža

Ispričale su kako su Francuze upoznale putem društvenih mreža te su se s njima susrele u Benidormu. Nakon toga otišli su u apartman koji su iznajmili osumnjičenici.

Jedna je djevojka apartman napustila nakon što su je seksualno zlostavljali, a nakon njenog odlaska drugu su silovali. 

Inače, u Španjolskoj su svijest o grupnim silovanjima i senzibiliziranost javnosti za ovakve slučajeve porasle nakon što je 2016. godine grupa muškaraca silovala ženu u San Fermínu, a sud dodijelio blage kazne, zbog čega se diljem zemlje prosvjedovalo. Slučaj je pridobio i međunarodnu pažnju u kontekstu pokreta #MeToo te je Visoki sud u Španjolskoj ovog lipnja njihove kazne povećao na 15 godina. 

Pročitajte više