Pet mrtvih u napadu na palestinski izbjeglički logor u Jordanu

Foto: Hina

TRI jordanska obavještajna časnika i dva pripadnika ostalog osoblja ubijena su u napadu na obavještajno-sigurnosni ured u palestinskom izbjegličkom logoru Baqaa, u predgrađu glavnog grada Jordana Amana, priopćio je vladin dužnosnik.

Jordanska televizija, pozivajući se na glasnogovornika vlade, tvrdi da se radi o terorističkom napadu koji se dogodio rano ujutro po mjesnom vremenu, ne navodeći nikakve druge detalje.

Baqaa je najveći izbjeglički logor u Jordanu, a veliki postotak jordanskog stanovništva koje broji oko sedam milijuna su potomci palestinskih izbjeglica koji su pobjegli nakon stvaranja Države Izrael 1948. U logoru se sada nalazi preko 70.000 izbjeglica.

Uz obavještajce, ubijen je jedan stražar i telefonski operater u uredu.

"Snage sigurnosti love krivce i istražuju okolnosti terorističkog napada", kazao je vladin glasnogovornik Mohamad al-Momani. Početkom godine u sjevernom gradu Irbidu provedena je velika sigurnosna operacija tijekom koje je poginulo nekoliko simpatizera Islamske države.

Jordan je desetljećima saveznik SAD-a i održava bliske sigurnosne veze s Izraelom, a već je dugo meta radikalnih sunitskih skupina, uključujući IS i Al Kaidu.

Pročitajte više