Pet stotina ljudi bilo zarobljeno u tunelu ispod La Manchea

STOTINE obitelji bile su zarobljene jučer u vlaku na šest sati ispod površine mora u Eurotunelu zbog nestanka struje. Djeca su vrištala od straha, a klaustrofobija, pomanjkanje vode za piće, i temperature oko 40 stupnjeva Celzijevih učinili su ovo putovanje sto metara ispod površine mora u La Mancheu nezaboravnim za putnike, piše Daily Mail.

Bivši ministar prometa isto "zaglavio" i iskritizirao Eurotunel

Slučajno se u vlaku koji je iz Engleske krenuo oko 9 sati ujutro, zatekao i bivši britanski ministar transporta, torijevac Steven Norris koji je na godišnji odmor putovao sa svojom suprugom Emmom i devetogodišnjim sinom Harryjem. Nazvao je reakciju osoblja Eurotunela na ovu krizu nazvao "neprimjerenom i neuvježbanom".

"WC-i su poplavili i bilo je upaljeno narančasto svjetlo za izvanredno stanje. Motori vlaka su bili još topli, a klima uređaji su se ugasili, tako da je temperatura počela rasti. Bilo je užasno", kaže Norris, koji je stanje ispod La Manchea usporedio sa ratnom podmornicom. Osoblje vlaka dijelilo je vodu u bocama, ali, priča bivši ministar, neki od putnika ju nisu htjeli piti, jer se zbog WC-a nisu imali gdje "olakšati", a izlazak iz vlaka je bio zabranjen.

Nestanak struje zbog radova

Struja je nestala zbog radova na popravku stropnog nosača, za što u Eurotunelu kažu da je rijetkost. Glasnogovornik Eurotunela kazao je sinoć da je tako odlučeno zbog sigurnosti i komfora putnika, jer izlazi za hitne slučajeve nisu prilagođeni evakuaciji djece i starijih ljudi, pa je bilo bolje pričekati da se iz tunela izvuče cijeli vlak.

U spas vlaka dugog pola kilometra pohitale su dvije lokomotive, a jedna od njih se pregrijala i dodatno usporila izvlačenje vlaka iz paklenih uvjeta. Na francusku stranu kanala vlak je izvučen oko 3 sata popodne. U lokomotivi su bili i francuski vatrogasci i medicinsko osoblje koje se brinulo da ne bude ozlijeđenih.

A.B.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više