PETA MEĐUNARODNA RADIONICA ZAKLADE 2020. OVOGA TJEDNA NA BRIJUNIMA

Zaklada 2020 na Brijunima će od 20. do 23. svibnja, pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, održati petu međunarodnu radionicu pod nazivom "Kako možemo vjerovati jedni drugima?" na kojoj će sudjelovati političari, znanstvenici i gospodarstvenici iz Hrvatske i svijeta.

O značenju povjerenja u upravljanju državom u današnjem svijetu na Brijunima bi trebali razgovarati predsjednici Mesić, Janez Drnovšek (Slovenija), Filip Vujanović (Crna Gora) predsjedatelj predsjedništva BiH Sulejman Tihić, a za sada još nije potvrđen dolazak predsjednika SCG Svetozara Marovića.

Hrvatski šef diplomacije Miomir Žužul vodit će drugu raspravu, na kojoj će sudjelovati ministri vanjskih poslova, o tome što povjerenje znači u odnosima među državama.

Tema treće rasprave bit će potreba za obnovom povjerenja u svjetskom poslovanju a u nju će biti uključeni ugledni čelnici korporacija, među kojima i predsjednici uprava Bentelya i Volva, te direktori poznatih hrvatskih tvrtki.

Na četvrtoj razini pridružit će im se znanstvenici i stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina pod vodstvom Miroslava Radmana.

Zaklada 2020 osnovana je u studenome 1999. godine sa željom da doprinese razvoju Hrvatske kao demokratske i moderne europske zemlje tijekom sljedećih dvadeset godina.

Njezin nastanak bio je inspiriran Zakladom pod nazivom Taellberg Foundation koja u Švedskoj djeluje već 20 godina.

(Hina) xnab ysb

Pročitajte više