Petero mrtvih na hrvatskim cestama u posljednjih 12 sati

U RANIM jutarnjim satima dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su živote izgubile dvije osobe. Od 10.30 sati bio je obustavljen promet kroz tunel Sveti Rok zbog prometne nesreće.

U tunelu je došlo do lančanog sudara, ali informacija o stradalima na sreću nije bilo.

Oko 5.45 sati u Tomašici pokraj Garešnice smrtno je stradao 20-godišnji Stjepan Arland. U Opel Astri su se nalazila trojica mladića. 19-godišnji vozač u Tomašici je izgubio nadzor nad vozilom, izletio s kolnika i zabio se u betonski stup javne rasvjete.

Automobil se nakon toga zanio na stranu i prevrnuo na krov, a u nesreći je na mjestu poginuo 20-godišnji Arland. Vozač i 17-godišnji Z.M. iz Hercegovca u nesreći su zadobili lakše tjelesne ozljede.

19-godišnji vozač je automobilom upravljao pijan (1,30 promila), priopćila je PU bjelovarsko-bilogorska.

U nesreći izgubio mlađeg brata

Jutros oko 6.15 sati došlo je do teške prometne nesreće u mjestu Pepelane pored Suhopolja, na cesti koja povezuje Pepelane i Đulovac. U izlijetanju osobnog vozila s kolnika smrtno je stradala jedna osoba, a jedna osoba je ozlijeđena.

Nesreću je izazvao 23-godišnji Mario H. koji je vozio pod utjecajem alkohola (1,36 promila). Vozio je iz smjera Pčelića prema Pepelani, ali je u jednom trenutku zbog prevelike brzine izgubio nadzor nad automobilom. Vozilo je u lijevom zavoju izletjelo s kolnika prešlo preko suprotnog traka i desnom stranom snažno udarilo u betonsku ogradu.

Pri tom je smrtno stradao vozačev mlađi brat, 20-godišnji Dario. H. Mario H. je prevezen u virovitičku Opću bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Rano jutros nešto poslije tri sata policiji u Makarskoj dojavljeno je o prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali na predjelu iznad Gradca. Pokraj kluba Pineta na kolniku je u krvi ležao mrtav motociklist.

Dvoje mladih poginulo u Koritni

Kasno sinoć u Koritni na đakovačkom području smrtno su stradale dvije osobe.  Nesreća se dogodila oko 22.25 sati.

Motocikl je vozio 19-godišnji M.N. iz Selaca Đakovačkih, a s njime je na motociklu bila 21-godišnja M.N. iz Semeljaca. Motocikl je iz neutvrđenog razloga izletio s kolnika u Strossmayerovoj ulici u mjestu Koritna.

Mladić i djevojka, koja se vozila bez zaštitne kacige, su poginuli na mjestu nesreće. Prometnica je zbog očevida bila zatvorena do dva sata ujutro.

R.I.
Foto: Arhiva

Pročitajte više