Peterostruki ubojica iz Clevelanda se ubio nakon upada policije u stan u kojem se skrivao

33-GODIŠNJI Davon L. Crawford, koji je u četvrtak navečer hicima iz vatrenog oružja ubio suprugu, šogoricu i njeno troje djece, jučer je počinio samoubojstvo nakon što je policija upala u stan u kojem se skrivao.

Crawfordov zločin šokirao je stanovnike Clevelanda u državi Ohio. Ubojstva je navodno počinio nakon svađe sa suprugom. Policija navodi da je u četvrtak navečer došao u kuću u kojoj su se nalazile njegova supruga i šogorica te ukupno sedmero djece starosti od dvije do 13 godina.

U svom ubilačkom pohodu Crawford je likvidirao 30-godišnju suprugu Lecheu Crawford, njenu 25-godišnju sestru Rose Stevens te troje nećaka, 4-godišnju Destanee Woods te 2-godišnje blizance Diona i Daviona Primma.

Monstrum je ranio i 7-godišnje dijete čiji je identitet i zdravstveno stanje zaštićeno na zahtjev obitelji. U kući je pronađena živa i zdrava beba stara dva mjeseca za koju se pretpostavlja da ju je Crawford dobio sa svojom suprugom.

Dječaci uspjeli pobjeći

Dok je Davon Crawford ubijao žrtve, dvojica dječaka, 12-godišnjak i 13-godišnjak, su uspjeli pobjeći iz kuće i tako spasiti živote. Jedan od njih je pozvao hitnu službu 911 nakon čega je reagirala i policija. Ubojica je nakon masakra uspio pobjeći, međutim otkriven je idući dan.

Policija je jučer dobila dojavu o Crawfordovom mogućem mjestu skrivanja nakon čega je postavila zasjedu. Ubrzo je potvrđeno da se skriva u spomenutom objektu u koji je policija nasilno upala. Ubojica je uspio pobjeći tek do kupaonice gdje nije dočekao uhićenje već je ispalio jedan hitac u sebe. Policija nije pucala već ga je pronašla mrtvog na podu kupaonice.

Davon L. Crawford je prije 14 godina osuđen zbog ubojstva. Nakon pet godina provedenih u zatvoru pušten je na slobodu na kojoj je ostao samo dvije godine. 2002. godine uhićen je zbog obiteljskog nasilja.

"Neću vas iznevjeriti"

2005. godine je podnio zamolbu za oslobađanjem iz zatvora. U molbi je sucu napisao da se iz dubine srca zaklinje kako ga neće iznevjeriti. Obećao je da neće iznevjeriti niti svoju suprugu i djecu. Da neće iznevjeriti svoju obitelj, društvo i da posebno neće iznevjeriti sebe.

Nakon što je pušten na uvjetnu slobodu Crawford se pridržavao odredbi koje mu je nametnu sud te je neko vrijeme uspješno prolazio testove na drogu, plaćao je alimentaciju za djecu, zaposlio se u punom radnom vremenu i nije imao sukoba s vlastima.

R.I.
Foto: AFP

Pročitajte više