Peticija za referendum o granici sa Slovenijom: U Splitu sakupljeno 14 500 potpisa birača

IZ INICIJATIVE "More je kopno" tvrde kako će danas u Splitu sakupiti potrebnih 10 posto potpisa ukupnog biračkog tijela toga grada.

"U prva četiri dana potpisivanja peticije, od ponedjeljka do četvrtka, u Splitu je prikupljeno 14.500 potpisa", poručuju iz Inicijative te dodaju kako će nastaviti prikupljati potpise protiv ovog, kako ga oni nazivaju, sramotnog sporazuma koji je plod ucjene i teritorijalnih pretenzija Slovenije.

Potpise prikupljaju do 29. studenog

Smatraju kako hrvatski narod zaslužuje na referendumu odlučivati o tako važnoj stvari, a potpise će nastaviti prikupljati u Hrvatskoj i BiH sve do isteka zakonskog roka 29. studenog.

"Sama ratifikacija u Saboru neće utjecati na ishod peticije za referendum, premda su otuđene političke elite, vođene mentalitetom političkog poslušništva i partijske stege teško prekršile demokratska prava građana i pravni poredak RH tj. Zakon o referendumu kao instrument izravne demokracije, po kojem se i provodi ova peticija. Stoga, sada sve ovisi o narodu da iznese ovu peticiju do kraja u svim hrvatskim krajevima i u dijaspori, i na taj način poništi učinke sramotne ratifikacije", poručuju iz Inicijative "More je kopno".

Pročitajte više