Petnaestogodišnji učenik preminuo od meningokokne sepse

PETNAESTOGODIŠNJI učenik prvog razreda čakovečke Tehničke, industrijske i obrtničke škole preminuo je noćas u Županijskoj bolnici u Čakovcu od simptoma meningokokne sepse, izvijestila je danas ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Višnja Smilović.

Učenik je dopremljen u čakovečku bolnicu u nedjelju, a to je drugi slučaj pojave te bolesti u Međimurju. Prošloga je tjedna ista bolest dijagnosticirana i kod 13-godišnjeg učenika Osnovne škole Šenkovec pokraj Čakovca.

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije napominju da ta dva slučaja nisu povezana s obzirom na to da se radi o različitim podtipovima bolesti.

Po riječima Višnje Smilović, zdravlje je 13-godišnjaka iz Šenkovca stabilno i nije mu ugrožen život. U Zavodu napominju da nema razloga panici, međutim neizbježan je oprez.

U vezi s preminulim učenikom iz Donje Dubrave obrađeno je stotinjak osoba, ali nisu pronađeni simptomi te opake bolesti. Obrađeno je također više od 30 osoba koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelim trinaestogodišnjim učenikom, ali ni u tom slučaju nisu pronađeni simptomi meningokokne sepse.

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije uvjereni su da je riječ o odvojenim slučajevima.

Pročitajte više