Petoro mrtvih i tridesetak ozlijeđenih u eksploziji u Bagdadu

NAJMANJE pet osoba je poginulo, među kojima i dvoje djece, a tridesetak ih je ozlijeđeno u utorak u eksploziji koja se dogodila u prepunoj ulici u Bagdadu, saznaje se iz bolničkih izvora.

"Primili smo tijela petoro osoba, a na liječenje je primljeno i trideset ranjenika", kazao je doktor Moayed Abas.

Policija je prvo objavila da je napad izvršen automobilom-bombom, ali balistička istraga je pokazala da se radilo o raketama ispaljenim iz minobacača.

Policija je blokirala mjesto eksplozije, a na licu mjesta nalaze se vozila vatrogasaca i hitne pomoći.

Do ove je eksplozije došlo u trenutku kada bi predstavnci iračke nacionalne konferencije, koje se održava u središtu Bagdada, trebali izabrati skupštinu koja će nadgledati iračke izbore u siječnju sljedeće godine.

U međuvremenu je skupina iračkih političkih i vjerskih čelnika odgodila odlazak u Najaf u utorak zbog stanja sigurnosti. Oni bi trebali naći mirno rješenje žestokih sukoba u tom svetom gradu između američkih i iračkih snaga s jedne i sljedbenika radikalnog šijitskog klerika Moqtade al-Sadra s druge strane.

Šef te skupine, neovisni političar Fawzi Hamza izjavio je da misija nije otkazana, ali da ne može reći kada će otputovati u Najaf. "Primili smo izvješća da će na putu prema Najafu biti postavljene zasjede koje će čekati naše izaslanstvo", rekao je.

Pročitajte više