Petrač na izricanju presude: Ovo je katastrofa

DANAS je na zagrebačkom Županijskom sudu izrečena nova presuda Hrvoju Petraču koji je zbog sudjelovanja u otmici maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, Tomislava, osuđen na 6 godina zavora.

"Sve je bila farsa, ništa nije dokazano. Ovo je katastrofa", kazao je Petrač nakon upita je li razumio presudu, te je zatražio od suca dozvolu da nešto pročita.

Tada je otvorio bilježnicu i citirao Bibliju, ovaj put 58. psalam koji kaže "Zar doista krojite pravdu vi moćnici..."

Turudić je zatim obrazložio presudu ustvrdivši da je dokazano počinjenje otmice Tomislava Zagorca. Rekao je kako nije istina da je postupak dio tzv. "akcijskog plana" prema kojem je Hrvoje Petrač bio spona hrvatske i srbijanske mafije, dodajući kako to nema veze sa samim postupkom.

Tako je prvostupanjskom presudom suca Županijskog suda Ivana Turudića Petraču potvrđena kazna od šest godina zatvora koju je dobio u procesu prije dvije godine kada mu je suđeno u odsutnosti.

Drugooptuženi Ivica Mateković dobio je sedam godina, dok su ostala četvorica optuženih za otmicu dobili upola manje kazne.

Marinko Gošuljević osuđen je na 3 godine i 6 mjeseci, Siniša Ježovita dobio je tri mjeseca manje, a istu zatvorsku kaznu dobili su Stevo Smrček i Libero Mateković.

I.K.
Foto: AFP

Pročitajte više