Petrač trebao izaći iz bolnice, ali mu se upalila žuč

HRVOJE PETRAČ trebao je sutra biti otpušten iz bolnice na Svetom Duhu, ali će tamo ostati barem do četvrtka. Kako doznaje Index, Petraču je stanje bilo stabilno nakon operacije žuči u petak, ali je došlo do postoperativne upale, zbog kojega će nekoliko dana produžiti boravak u bolnici, gdje ga čuvaju pravosudni policajci.

U rujnu 2010. odbijena je molba Petračevog odvjetnika da mu se na tri mjeseca prekine zatvorska kazna zbog navodnog teškog oštećenja kralježnice. Liječnici su tada procijenili da postoje uvjeti za njegovo liječenje u sustavu zatvorske bolnice, da bi u petak ipak bio pušten zbog hitnosti operativnog zahvata i teških bolova.

Hrvoje Petrač pravomoćno je osuđen zbog otmice maloljetnog sina Vladimira Zagorca, bivšeg generala koji se također nalazi iza rešetaka. Nakon oporavka se vraća u zatvor poluotvorenog tipa u Vukomercu, gdje je prebačen nakon pet i pol godina odslužene kazne. U to je vrijeme otkriven niz pogodnosti kojima mu je zatvorski sustav izlazio u susret, od čestih slobodnih vikenda do premještaja u poluotvorene odjele.
 

Pročitajte više