Petrinjčani blokirali prolaz autobusima s biračima iz Srbije

BEOGRADSKE autobuse s glasačima iz Srbije, u izbornoj noći u Petrinji, presrelo je 50-ak revoltiranih građana i prepriječilo im put.

Glasači listići još se nisu ni "ohladili", a Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje, već se pobrinula za podizanje napetosti, prepriječivši put glasačima iz Srbije, a nakon intervencije policije, podigli su još veću galamu te stali vrijeđati i policijske službenike.

Jedan 53-godišnji Petrinjac u tom se posebno isticao pa je policija protiv njega podnijela optužni prijedlog, zbog vikanja i vrijeđanja policajaca te udaranja šakom po njihovom službenom vozilu, piše Slobodna Dalmacija.

Intervenirao i HNS-ov kandidat za gradonačelnika

Policija je na kraju bila primorana autobuse beogradskog autoprijevoznika “Laste” preusmjeriti i prepratiti alternativnom rutom. S okupljenim građanima verbalno se sukobio i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Darinko Dumbović, na čiji je auto iz gomile doletjela i staklena boca, no stvari nisu prerasle u otvoreni fizički obračun.

"Darinko Dumbović intervenirao je za nekoliko minuta kako bi osigurao nesmetan prolaz svojih glasača. Brzina njegove reakcije upućuje na dobru povezanost njega i izbjeglih Srba", značajno je za Slobodnu ustvrdio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Petrinje, Željko Nenadić. Vjerojatno je htio kazati da je Dumbović imao nekakve veze s organizacijom dolaska srpskih birača.

"Slučajno sam se zatekao na mjestu događaja. Reagirao sam jer smatram da je sramota ponašati se na takav način i kaljati ugled grada. Izvlače se na branitelje, a zapravo se radilo o članovima HDZ-a i HSP-a", odgovorio je Nenadićevim optužbama Dumbović, koji je dodao kako se uopće ne radi o njegovim glasačima, već osobama koje su se vraćale sa zadarskog područja.

K.S.
Foto: Miroslav Kiš/CROPIX

Pročitajte više