Petrinjski HDZ objasnio zašto im na stranici piše da je uklonjena zbog neplaćanja

Foto: HDZ Petrinja

INTERNETSKA stranica petrinjske gradske organizacije HDZ-a zadnjih dana nije dostupna, a kada se u nju pokuša ući, pojavljuje se poruka "Sadržaj je uklonjen zbog neplaćanja računa".

Da se radi o službenoj stranici petrinjskog HDZ-a potvrđuje informacija objavljena na njihovoj službenoj Facebook stranici, gdje je upravo adresa hdz-petrinja.hr istaknuta kao službena web stranica.

Predsjednik gradskog HDZ-a Mihael Jurić u priopćenju je objasnio o čemu se radi.

"Nije bilo potrebe za održavanjem te stranice"

"Povodom povećanog medijskog interesa za web stranicu www.hdz-petrinja.hr, nastalog u posljednjih nekoliko dana, potrebno je pojasniti kako je do svega došlo.

Stranicu www.hdz-petrinja.hr otvorila je prije početka kampanje isključivo za lokalne izbore 2021. godine tvrtka Imagis d.o.o., a za potrebe praćenja prisutnosti rada stranke u Gradu Petrinji, i kao mjestu na kojem smo mogli najaviti sudjelovanje na tada tek predstojećim izborima.

Tvrtka je za nas kasnije, tijekom kampanje, obavila niz promidžbenih usluga, vidljivih u dokumentaciji kampanje koja se nalazi i na webu www.izbori.hr, javno dostupnoj svima na transparentan način. Međutim, sama web stranica nije korištena u kampanji niti kasnije, jer je stranačka odluka bila da se fokus prebaci na društvene mreže za vrijeme same izborne kampanje, a i nakon nje.

Nije bilo niti potrebe za održavanjem te stranice, stranka za njom nije iskazala potrebu te nije postavljan novi sadržaj od 2021. godine. Nužnu komunikaciju s lokalnom zajednicom obavljamo preko našeg Facebook profila, a ključne stranačke objave dostupne su na glavnoj stranici stranke. Tvrtka Imagis d.o.o. je samostalno produžila domenu i na njoj objavila ovaj sadržaj. Ne postoji pravna osnova, narudžbenica niti ugovor za održavanje te dakle stoga ni plaćanje domene i web stranice u 2022. godini", kazao je Jurić.

Pročitajte više

 

Pročitajte više