Petrov i MOST-ovi ministri oduševljeni: "Vjerujemo u uspjeh, slijede nam dobre godine"

Foto: Hina

I BOŽO PETROV se poslijepodne obratio javnosti, a nakon njega i šest MOST-ovih ministara.

"Meni je stvarno čast što smo došli do ovih rezultata. Znam da je dva i pol mjeseca možda predugo. no, mislim da možemo biti zadovoljni. Vjerujem u uspjeh ove Vlade", rekao je Petrov a zatim se kratko osvrnuo na šest MOST-ovih ministara.

"Ovo što se danas dogodilo vjerujem da će biti veliki zamašnjak u Hrvatskoj, ne samo na političkoj sceni. Način na koji su izabrani ovi ljudi meni daje nadu da možemo očekivati plodonosnih četiri godine", rekao je Petrov.

Svi su počašćeni

Kandidatkinja za ministricu uprave Dubravka Jurlina Alibegović, čija je istraživačka karijera u Ekonomskom institutu bila usmjerena na pitanje javne uprave, reforme lokalne i regionalne samouprave, fiskalne decentralizacije i odnosa lokalne i regionalne razine vlasti, obećala je da će raditi na tome da zaposleni u javnoj upravi budu zadovoljni i dobro plaćeni. "Jedan je od poslova koje treba napraviti da svi zaposleni u javnoj upravi budu zadovoljni i motivirani te dobro plaćeni da dobro obavljaju svoj posao", kazala je.

Ante Šprlje, kandidat za ministra pravosuđa, poručio je kako će raditi na tome da pravosuđe više ne bude na naslovnim stranicama novina već da bude sporedna vijest.

Kandidat za ministra poljoprivrede Davor Romić radit će, kaže, na gorućim problemima hrvatske poljoprivrede. "Bit ću glas svih onih koji žive za poljoprivredu i od poljoprivrede i žele boljitak. Moj tim nije samo ono što će biti u Ministarstvu već sve ono što artikulira poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju i ribarstvo", obećao je.

Slaven Dobrović, kandidat za ministra zaštite okoliša, rekao je kako je Hrvatska lijepa i čista zemlja pa joj je zaštita okoliša važan segment. "Pred nama su važni zadaci na unapređenju sustava zaštite prirode, bolje gospodarenje otpadom i efikasno društvo", poručio je Dobrović.

Vlaho Orepić, koji bi trebao doći na čelo Ministarstva unutarnjih poslova, bio je najkraći govornik, rekavši tek kako želi da se u njemu prepozna odlučnost u zaštiti javnog dobra.

U priopćenju koje je Most uputio nakon konferencije za novinare navodi se da je uz jasne kriterije odabira ministara Most sastavio i plan reformi, te će ocjenjivati brzinu i kvalitetu njihove provedbe, a ako netko od ministara ne zadovolji kriterije zahtjevat će se njegova hitna smjena.

Pročitajte više