Petrov: Ako je netko čist to smo mi, a oni koji se 20 godina bore za fotelje neka se zapitaju...

Foto: FAH

ČELNIK MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov obraća se novinarima u Metkoviću. Konferencija za medije trebala je početi u 12 sati, no malo je kasnila. Podsjetimo, nakon jučerašnjih konzultacija na Pantovčaku izabrani zastupnici MOST-a potvrdili su kako će u daljnje pregovore ići s Domoljubnom koalicijom, ali da su vrata koaliciji Hrvatska raste još uvijek otvorena ako se žele pridružiti.

"Neka SDP bude mostobran prema kriminalnim radnjama"

Komentirajući izjave Milanovića, kazao je da se radi o besmislenim optužbama.

"Pozivamo da se sve strane uključe i neka oni budu mostobran prema nekim kriminalnim radnjama o kojima govore. Mi ne branimo kriminalne radnje. Ako je itko čist što se tiče stranki, to je onda MOST, na nama nema nikakvih mrlja", kazao je Petrov.

"Mislim da su pojedinci iz stranaka pretjerali i prešli granice normalnog ukusa i političkog dijaloga. Mi se time ne služimo, ako želimo stvari odraditi kako treba, od toga se treba suzdržavati", dodaje.

"Mi isto govorimo za SDP i HDZ. Nas ne opterećuje mogućnost novih izbora, nećemo pogaziti našu riječ, a njima bi bilo dobro da uđu u takvu vladu", kazao je i dodao da vjeruje da nijednoj stranci neće biti ugodno ako ne budu sudjelovale u jednoj vladi.

"Pet tjedana radimo isto, a optužuju nas da se borimo za fotelje"

"Mi se ne borimo za fotelje, dokazali smo ljudima da su nam na prvom mjestu reforme i i jedna i druga strana su se oko toga usuglasile s nama. Pet tjedana radimo isto, a optužuju nas da se borimo za fotelje. Što se tiče prijedloga o preuzimanju odgovornosti u resorima, o tome nismo pričali", kazao je.

Dodao je da se nastavljaju pregovori s Domoljubnom koalicijom, ali da očekuju i da se SDP uključi.


"Mi smo s SDP-om i HDZ-om iskomunicirali sve, dali su odgovore na svoje prijedloge. Nadam se da će objaviti na webu jedan dokument koji pokazuje na što su se koalicije obvezale", rekao je.

"Neprihvatljiv nam je način komuniciranja gdje se nekoga naziva fašistima. To nije način na koji mi komuniciramo", dodaje.

Neće podržati Karamarka za premijera

Na upit hoće li biti mandatar, rekao je da MOST traži nestranačku osobu i da pri tome ostane. "Mi želimo da mandatar bude nestranačka osoba. I u slučaju dualnog odnosa, želimo nestranačkog premijera", rekao je. Na upit bi li pristao da Karamarko bude premijer, rekao je da je jasno dao do znanja do sada da neće.

Rekao je da ne vidi prevaru birača ako uđe u koaliciju s jednom od dvije koalicije, iako je dao ovjeriti svoju izjavu kod javnog bilježnika. "To je suradnja, a ne koalicija. Nismo mi krivi ako jedna strana odbije naše uvjete", rekao je. "Mi nećemo ulaziti u koalicije niti s jednom stranom. Slično nam se dogodilo na lokalnim izborima 2013. godine, isto smo tada rekli. Da smo htjeli koalicije, mi bismo to napravili. MOST je taj koji može donijeti promjenu", zaključio je.


Govoreći o pismu člana MOST-a u kojem stoji da od početka podupire HDZ, kazao je da nije vidio to pismo. "Događa se medijska hajka na MOST, insinuira se sa svime, šire se neistine, ne mogu vjerovati da se to događa", kazao je.

"Ne postoji sveto trojstvo u MOST-u"

"Nikakvo sveto trojstvo ne djeluje, ja nikome ne mogu nametnuti mišljenje, u MOST-u je svaki glas jednako vrijedan. MOST funkcionira potpuno drugačije od svih drugih političkih stranaka", dodaje.

Kazao je da za MOST stvari nisu gotove što se tiče pregovora sa SDP-om, ali da neće dopustiti odugovlačenje. Rekao je da se o resorima još nije pričalo. "Vjerujem da ćemo unutar tjedan dana sve dogovoriti i imati mandatara sljedeći tjedan".


Pročitajte više