Pevec više ne može izbjeći propast



ČINI se kako su dani Peveca odbrojeni, barem sudeći po ovršnim procesima i pokretanjem stečaja, čime će planirani stečaj s preustrojem pasti u vodu.

Podravska banka Pevecu je već ovrhom oduzela hotel Picok, a drugih devet financijskih institucija vjerovnika krenulo je istim putem. Sve su tvrtke blokirale privatne račune u bankama, a OTP banka prva je uzela imovinu tvrtke – Pevecov trgovački centar u Beogradu.

Radnici Peveca, barem većina njih, vjerojatno će pokrenuti stečajni postupak protiv Peveca – tako je danas rečeno nakon štrajka radnika Pevec transporta ispred upravne zgrade tvrtke u Bjelovaru. Radnici su se na taj potez odlučili nakon kašnjenja s plaćama. Isplatne liste za rujan i listopad već su napravljene, rečeno je iz vrha tvrtke, ali novca za isplatu jednostavno nema..

Radnici polako, nakon dva mjeseca konstante blokade Pevecovih računa, vide da je stečaj jedino rješenje i mogućnost da dođu do svojih plaća koje im nisu isplaćene dva mjeseca. Ni bankama nije drukčije. Iako neke još čekaju da se eventualno nađe recept za spas kompanije, nade su sve manje.

Bankama situacija i nije tako hitna kao radnicima, budući da su kao kolateralno jamstvo za kredite uzimale Pevecovu imovinu, čija vrijednost neće padati kratkoročno.

Pročitajte više