Pevecovi kažu da im građani žele dati novac: "Šalju poruke, traže IBAN"

Screenshot: RTL

ZDRAVKO Pevec zatražio je od Županijskog suda u Bjelovaru izvanredno ublažavanje kazne, a za razlog je naveo loše zdravstveno stanje.

Istodobno, nakon što je posrnuli poduzetnik javno zavapio da mu građani pozajme po jednu kunu kako bi vratio dug, čini se da je dio građana njihov zahtjev ozbiljno shvatio i počeo mu donositi novac.

"Evo, imam sedam kuna, to ću ti dati. Znate, meni treba podrška, ja sam uz vas cijelo vrijeme. Znam, i ja to trebam", uručio mu je novac jedan muškarac pred kamerama RTL-a.

"Ja sam stvorio Pevec i odavde sam krenuo, nisam ništa privatizirao, sve su mi uzeli", kaže Pevac.

Ljudi, kaže, zovu i daju podršku. Nude im i novac.

"Zovu, daju podršku, žele na svaki način doći do mene i Višnje", kaže Zdravko Pevec.

Novac ipak ne primaju

No Višnja Pevec kaže da novac ipak ne primaju.

"Ljudi šalju na stotine poruka. Dajte nam IBAN, dajte nam račun da vam uplatimo. Ja im odgovaram, kažem da je najveća podrška što su uz nas. A koji IBAN da vam dan, sve nam je blokirano, da živimo deset života, ne bi sve to vratili", ističe Višnja Pevec.

A trebaju vratiti 4 milijuna kuna, platiti sudske troškove 400 tisuća kuna, a Zdravko još mora i u zatvor na godinu dana. Jer Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su supružnici krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. S tim se Pevec ne miri pa je zatražio izvanredno ublažavanje kazne ističući i svoje loše zdravstveno stanje.

"Pa ja bih rekao da bi trebalo poslušati narod, neka mi narod presudi. Prošle godine je tri puta završio na Hitnoj, skoči mu tlak preko 200, valjda će to nešto značiti", poručuju.

Propali Pevec tražit će i pomilovanje predsjednice.

Pročitajte više