PGS počeo s predizbornim aktivnostima za lokalne izbore

Primorskogoranski savez počeo je danas s predizbornim aktivnostima za lokalne izbore, organiziravši akciju "Sedam dana PGSa" te predstavljajući svoj program, pod nazivom "Nova Rijeka".

Članovi PGS-a na štandu u središtu Rijeke, na šetalištu Korzo, dijele promidžbene materijale te političke stranke, a u sklopu akcije "Sedam dna PGS-a" bit će organizirane sportske i zabavne priredbe.

Program "Nova Rijeka", kako navode u PGS-u, usmjeren je na uključenje Riječana u odlučivanje o bitnim stvarima za grad, te se protivi koncentraciji moći u maloj skupini, ocjenjujući da je takav slučaj sada.

To bi se provelo, stoji u programu "Nova Rijeka", većim sudjelovanjem mjesnih samouprava i institucija civilnog društva u odlučivanju, i to, kako navode, prebacivanjem značajnijeg dijela gradskog proračuna u Mjesne odbore, konzultiranjem građana i korekcijoj stajalište vlasti u skladu s većinskim mišljenjem.

U svome programu "Nova Rijeka" PGS također ocjenjuje da je metodologija rada u upravi Grada Rijeke zastarjela, te da ju je potrebno upotpuniti konzultativnim stručnim i općim građanskim tijelima ili savjetima u okvirima civilnog društva.

PGS se zalaže za bržu izgradnju sportskih i rekreacijskih objekata u Rijeci.

(Hina) xdsil ysp

Pročitajte više