Philips "dodirni me nježno" ljepotani

PHILIPS je očito napravio korak u hi-end klasu mobilnih uređaja koji je već duže vrijeme bio nepoznanica svojim modelima X800 i X-Connect.

Philips X800 je uređaj kojim se u potpunosti upravlja preko ekrana osjetljivog na dodir dok je Philips Xenium X-Connect uređaj baziran na Windows Mobile softveru i ima još veći ekran. X800 je prvi uređaj kineskog proizvođača s ekranom osjetljivim na dodir, to je GSM/GPRS uređaj s 2,9-inčnim TFT ekranom rezolucije 240 x 400 piksela koji je u mogućnosti prikazati 262 tisuće kristalnih boja.

Sučelje novog Philipsa X800 prepoznaje i rukopis svog vlasnika, ugrađena je 2-megapikselna kamera s autofokusom, Bluetooth, a memorija je predana u ruke microSD kartica. Adut ovog mališana je njegova baterija za koju u Philipsu tvrde kako će biti na usluzi svom korisniku do 859 sati u stand-by načinu rada ili 8 sati razgovora.

Uz ovakve podatke ne iznenađuje ugrađeni GPS prijamnik u suradnji s Bluetoothom i USB-om, memorija "nema granica" jer je, kao i kod manjeg modela, povjerena microSD karticama. O cijeni još nema govora, no za očekivati je kako će biti prihvatljiva za tu klasu uređaja.

V.M.

Pročitajte više