Pijan i naoružan zatvorio se u kuću u Čavlama pa počinio samoubojstvo

Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

PRIMORSKO-GORANSKA policija izvijestila je da je jučer u večernjim satima zaprimila dojavu o muškarcu pod utjecajem alkohola koji je moguće naoružan i koji se zatvorio u jednu od prostorija kuće na širem području Čavli.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, kao i policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i policijski pregovarač.

Utvrđeno je da je riječ o hrvatskom državljaninu koji je prethodno ispalio nekoliko hitaca ispred kuće, nakon čega se zatvorio u kuću. Također je utvrđeno da se u kući nalazi još jedna osoba (član obitelji muškarca), koja je zatvorena u drugoj prostoriji, dalje od njega, priopćila je PU primorsko-goranska.

Muškarac umro, imao je prostrijelnu ranu

Unatoč višekratnim nastojanjima policijskog pregovarača da s njim uspostavi telefonski kontakt kako bi izišao iz kuće i predao se policiji, muškarac se nije odazivao.

Nakon što su iscrpili sve mogućnosti, po ulasku u kuću policijski su službenici zatekli ozlijeđenog muškarca, s prostrijelnom ranom. Iako mu je pružena prva pomoć specijalne policije i djelatnika hitne medicinske pomoći, nedugo zatim liječnica je konstatirala njegovu smrt.

Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi mrtvozorničke obdukcije. Druga osoba, koja se za vrijeme ovog događaja nalazila zatvorena u jednoj od prostorija kuće, nije ozlijeđena. 

Oduzeo si život

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno kako si je muškarac oduzeo život, a uz ostalo je izuzet i pištolj za koji je utvrđeno da ga je nelegalno posjedovao.

"Radi zaštite žrtve te moguće sekundarne viktimizacije, više informacija o navedenom događaju ne možemo pružiti. Policijski službenici nastavljaju s prikupljanjem svih korisnih saznanja kako bi se rasvijetlio motiv i druge okolnosti ovog događaja te će o svim saznanjima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", priopćila je PU primorsko-goranska.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više