Pijan mahao nožem na roditeljskom sastanku u Zagrebu, svladao ga bivši specijalac

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija privela je jučer oko 18 sati 52-godišnjaka koji je pijan remetio roditeljski sastanak u Osnovnoj školi Savski Gaj i mahao nožem kojim je oštetio školsku klupu.

Policija je precizirala da je 52-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1.9 promila, došao u 18:05 u dvorište osnovne škole, gdje se u to vrijeme održavao roditeljski sastanak, te je, galameći, mahao nožem i oštetio jedan od stolova. Pijani 52-godišnjak je potom zabio nož u stol i sjeo u obližnju klupu.

Svladao ga je bivši pripadnik ATJ-a Lučko

Jedan od roditelja pozvao je policiju koja je bez sredstava prisile privela 52-godišnjaka koji je, s obzirom na pijanstvo, kolima Hitne pomoći prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Nakon pružene pomoći 52-godišnjak će biti doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija, dodajući da prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

Mediji pišu da su se tijekom događaja roditelji s djecom razbježali, dok je pijanog 52-godišnjaka svladao, razoružao i zadržao do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, koji je sudjelovao u roditeljskom sastanku.

Ministar Fuchs je komentirao incident

Situaciju u školi u Zagrebu komentirao je i ministar Radovan Fuchs.

"On je došao u školu na krilima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu, bilo je nešto djece. Mislim da je bio alkoholiziran, zabio je mali džepni nož. To nije smišljena priča", rekao je Fuchs.

Pročitajte više