Pijan vozio petero djece u Crikvenici pa napao policajca

Foto: MUP, 123rf

POLICIJA u Crikvenici dovršila je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

On je, naime, noćas izašao iz automobila u Crikvenici i fizički napao policijskog službenika koji je službu obavljao u civilnoj odjeći, kažu u PU primorsko-goranskoj. Policajac mu se, prema policijskom priopćenju, predstavio i pokazao značku i iskaznicu.

Policajac je u napadu zadobio lakše tjelesne ozljede, a 41-godišnjak je priveden u službene prostorije policije. Tamo je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola pa je protiv njega podnijet i optužni prijedlog zbog toga. Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i prijavljen državnom odvjetništvu u Rijeci gdje će danas biti ispitan.

Bijesna supruga

Redakciji Indexa javila se supruga uhićenog 41-godišnjaka, Marijeta Kovačević.

"Jutros oko 3 sata je na cesti stajao civilni automobil. Suprug je potrubio da se makne kako bi mogao proći. Iz auta je izletio čovjek u civilu i otvorio vrata na autu mog supruga. Suprug ga je udario nagonski u obrani. Ispostavilo se da je čovjek policajac te su supruga priveli zajedno s petero djece u dobi od 17 - 19 god. Djecu su stavili u čekaonicu i nisu im dali da razgovaraju, da idu na wc, niti da popiju vode. Među njima je bio i moj maloljetni sin. Nitko me nije nazvao da mi je dijete u policijskoj postaji već su za ispitivanje doveli socijalnu radnicu", kaže ogorčena supruga.

"Supruga su tukli otvorenim vratima kako bi djeca sve cula. Suprug je još uvijek u policijskoj postaji na triježnjenju (imao je 1.0) alkohola. Djecu su pustili oko 12 sati, mada su privedeni samo kao svjedoci. DORH-u još nije podnesena nikakva prijava, a na upit kada će ga pustiti odgovaraju da će sudac u Rijeci odlučiti. Ne žele mu ni reci da su djeca u redu i da su pustena. U cijeloj toj priči on nikako nije mogao znati da je "gospodin" policajac, niti se legitimirao pri uletu u automobil", nastavlja.

"Zanima me samo kolike ovlasti dajemo policiji i zbog čega ih plaćamo? Da nas maltretiraju? Svakako će ovo ici dalje dok policajac ne bude prikladno kažnjen jer ne vjerujem da im je protokol da upadaju u tuda vozila" zaključuje ona. 

Pročitajte više