Pijan urlao osječkim kolodvorom, sud odredio da tamo ne smije ići 9 mjeseci

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

SUD je pijanom mladiću izrekao zatvorsku kaznu i devet mjeseci zabrane prilaza autobusnom kolodvoru u Osijeku jer se neprilično ponašao.

Mladić je ušao u prostor osječkog autobusnog kolodvora pa galamio i uznemiravao putnike. Voditelj je pozvao policiju nakon što je vidio da je riječ o mladiću koji je i prije pijan dolazio na kolodvor.

"Nije bio putnik, nego osoba koja je bila prisutna u prostoru autobusnog kolodvora te, vidimo, i u alkoholiziranim stanjem i svojim ponašanjem je stvarno remetila red i mir", rekao je za RTL Branko Štivičić, voditelj komercijalnih poslova prijevoznika.

No, ni nakon dolaska policije mladić se nije smirio, nego je psovao i vrijeđao policajce koji su ga odveli.

Dobio 20 dana zatvora i devet mjeseci zabrane prilaska kolodvoru

Mladić je dobio uvjetnu zatvorsku kaznu od 20 dana, a sud mu je izrekao i mjeru zabrane pristupa kolodvoru u trajanju od devet mjeseci. 

"Ova mjera je predviđena prekršajnim zakonom i sud je obično izriče. Ona služi tome zapravo da se počinitelja makne od mjesta koje na njega očito poticajno djeluje za počinjenje određenih prekršaja", rekao je odvjetnik Mislav Matijević. 

Putnici s autobusnog kolodvora u Osijeku s kojima je razgovarala ekipa RTL-a dali bi mladiću strožu kaznu.  "Mislim da je devet mjeseci možda čak i malo vremena, da treba to malo produžiti do godinu, ako ne i godinu i pol dana", rekao je Domagoj iz Bizovca. 

Jedan putnik smatra da bi takvima trebalo zabraniti da uopće dolaze na kolodvor i imaju kontakte s putnicima.  "Mislim da ne bi takvi trebali tu dolaziti, da ne bi trebali ometati ni putnike ni osoblje ni ništa, tako da ja bih mu još veću kaznu dala", komentirala je Osječanka Katarina.

 

 

Pročitajte više