Pijana policajka u Engleskoj urinirala u svlačionici dućana, nije dobila otkaz

Foto: Google Maps

PIJANA policajka urinirala je u svlačionici trgovine, a nakon toga postupka nije dobila otkaz, što je kritizirao i šef regionalne engleske policijske postaje.

Amelia Shearer (24) je nakon druženja s prijateljima, pri čemu su konzumirali veće količine alkohola, otišla u trgovinu Urban Outfitters i zahtijevala korištenje toaleta. Zaposlenici su joj rekli da ni jedan od njih nije trenutno slobodan, a ona je potom otišla u svlačionicu i obavila nuždu.

Trgovina s odjećom u Yorku je nakon tog incidenta morala zatvoriti svlačionice te je potrošila gotovo 500 funti na dubinsko čišćenje.

"Policajka ima 24 godine. Stigne još popraviti svoje ponašanje"

Shearer je negirala optužbe svojim kolegama, ali je policijska disciplinska komisija u Middlesbroughu nakon istrage utvrdila da je lagala. Unatoč tome, policajka nije dobila otkaz, samo pismeno upozorenje, piše Daily Mail.

"Policajka ima 24 godine. Stigne još popraviti svoje ponašanje", rekao je Ogheneruona Iguyovwe, neovisni predsjednik komisije.

Na ovu odluku komisije, koja je donesena u srijedu, reagirao je Mark Webster, šef policijske postaje regije Cleveland. Kazao je da su njezini postupci nespojivi s policijskim standardima.

Dodao je da je zabrinut zbog ishoda i da se sada razmatraju pravne opcije.

"Policajci se moraju pridržavati najviših standarda ponašanja i biti primjer naših društvenih vrijednosti, bili na dužnosti ili ne. Postupci Shearer ne odgovaraju očekivanjima za službenike policije u Clevelandu", kazao je Webster.

Lagala pod prisegom

Na saslušanju komisije je rečeno da su Shearer i njezini prijatelji unutar perioda od četiri sata bili na ručku u baru, popili pola boce prošeka i tri koktela. Zatim su otišli u drugi lokal, gdje su konzumirali Jack Daniel's. Nakon toga je Shearer otišla u trgovinu Urban Outfitters.

Zaposlenik dućana je nakon incidenta pozvao upravitelja i, kada je policajka izašla iz svlačionice, na podu su vidjeli lokvu koja je smrdjela na urin. Shearer je žurno napustila trgovinu i kasnije negirala kolegama iz policije da je u njoj urinirala.

Rekla im je da je u svlačionici popravljala grudnjak, no sljedeći dan je svom nadređenom ispričala drugačiju priču. Komisija je tijekom istrage utvrdila da je lagala službenicima.

Glasnogovornica policije Olivia Checa-Dover rekla je vijeću da zbog govorenja neistine Shearer više ne može raditi u policiji. Budući da je lagala pod prisegom, s time će biti upoznati odvjetnici koji će braniti osumnjičenike u njenim budućim istragama.

Pročitajte više