Pijana vozačica iz Istre histerično je vikala na suvozača. Svjedoci: "Tresla se"

Foto: Duško Marušić/Pixsell

NA ŽUPANIJSKI sud u Puli danas u podne privedena je 28-godišnjakinja iz Medulina koja je u noći sa subote na nedjelju u Labinu skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo 34-godišnji Ivan Batelić.

Određen joj je istražni zatvor u trajanju mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. 

Vozačica iz Medulina prijavljena je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, i to za stavak 1. i 4. članka 227. Kaznenog zakona, po čemu joj prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri do 15 godina.

Podsjetimo, ona je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola te se zabila u ugostiteljski objekt Rock Caffe u kojem je boravio veći broj gostiju.

Naime, dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića vozačica je zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u grupu posjetitelja.

Kafić je bio krcat

Većina gostiju prepunog labinskog Rock Caffea, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara, bila je prisebna pa su do dolaska hitne pomoći odmah priskočili u pomoć ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili razbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći, piše Glas Istre.

Zbog zadobivenih ozljeda liječnička pomoć pružena je trojici muškaraca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest Hitne medicinske pomoći da je 34-godišnji Ivan Batelić preminuo od ozljeda.

Svjedoci: Histerično je vikala na suvozača

Nakon što je automobilom VW Polo probila ulazna vrata Rock Cafea i pogazila ljude koji su u tom trenutku bezbrižno pili za stolovima u kafiću, ona i njezin suvozač iz okolice Marčane od šoka su ostali sjediti u automobilu. Nisu se micali sa sjedala ni kada su zaštitari Rock Cafea i bivši golman Sanjin Vozila izgurali automobil iz kafića, piše Istarski.

Jedan je gost počeo vikati na njih: "Jeste li vi normalni? Šta ste učinili?" Dok su prisutni unesrećenima do dolaska hitne pomoći pružali prvu pomoć, vozačica i njezin suvozač i dalje su kao ukopani sjedili u automobilu koji je stajao ispred kafića. 

Nakon nekoliko minuta vozačica se odvažila izaći iz vozila, izašla je na cestu sva se tresući od šoka. U tom trenutku nije izgledala ni pripita, a kamoli da u sebi ima gotovo 1,4 promila, koliko je pokazalo kasnije mjerenje alkohola u krvi.

"U tom trenutku je čak i negirala da je išta pila. Rekla nam je da joj je jedan automobil iznenada presjekao put i da je zbog toga izgubila kontrolu nad vozilom. Dok je to pričala, čitavo je vrijeme drhtala i tresla se. Onako sitna i krhka izgledala je poput neke srednjoškolke", rekao je očevidac.

Otkriva da je cijelo to vrijeme suvozač i dalje sjedio u automobilu, u istom položaju kao i nakon nesreće.

"Sjedio je ukopan i fiksiran poput onih uličnih zabavljača što po gradovima znaju biti 'zamrznuti' kao kipovi. Činilo se da ni očima nije treptao, što od šoka, što od straha. Vozačica je i dalje drhtala, zatim je počela nervozno hodati na mjestu, a onda je u jednom trenutku 'pukla', otvorila vrata automobila i počela histerično vikati na svog suvozača: 'Hoćeš li već jednom izaći iz automobila? Izađi iz automobila!' On je i dalje ostajao sjediti i tek nakon par minuta se odvažio te mirno izašao iz Pola kao da se ništa nije dogodilo i sklonio se sa strane. Vjerojatno ga je ohrabrio dolazak dvoje policajaca koji su u međuvremenu došli na mjesto nesreće", tvrdi jedan od svjedoka nesreće za Istarski.hr.

Pročitajte više