Pijana žena u Švicarskoj legla na bebu i ugušila je, sestra (6) je pokušala spasiti

Ilustracija: Shutterstock

NA SUDU u Švicarskoj je počeo proces protiv 39-godišnje žene koja je u srpnju 2020. godine pod utjecajem alkohola legla u krevet na svoju petomjesečnu kćer i ugušila je, piše Fenix Magazin.

Starija kći (6) je pokušala izvući mlađu sestru koja je ležala ispod onesviještene majke i plakala. Kad je uspjela, stavila ju je u kolica i otrčala kod susjede. Dok su čekali hitnu pomoć, susjeda je dijete pokušala oživjeti, ali uzalud. 

Kako piše portal Le Matin, 39-godišnjakinja Britanka živjela je sa svoje dvije kćeri u Pranginsu na Ženevskom jezeru. U srpnju 2020. navodno je svojoj šestogodišnjoj kćeri prvo spremila nešto za jelo i ostavila je pred televizorom. Zatim je legla u krevet sa svojom bebom. Bila je toliko pijana da nije shvatila da je legla na dijete.

Šestogodišnja sestra pokušala spasiti bebu

Starija sestra je čula plač iz spavaće sobe i čak je uspjela izvući bebu ispod onesviještene majke. Bebu je stavila u kolica i s njom otrčala kod susjeda.

"Pokušavali su oživjeti bebu dok su čekali hitnu pomoć, ali beba je umrla. Obdukcijom je utvrđeno da se dijete ugušilo. Očito je majka svojom težinom onemogućila djetetu da diše", piše Le Matin.

Policija je majku zatekla bez svijesti u krevetu. Kako prenosi Le Matin, žena je navodno imala 3.16 promila alkohola u krvi. Privremeno je uhićena. Kad je puštena iz pritvora, samo mjesec dana nakon bebine tragične smrti, policija ju je ponovo uhitila. Vozila je auto s 1.93 promila alkohola u krvi i pod utjecajem droga. Policajci su u vozilu pronašli nekoliko praznih boca vina i votke.

Ženi se sad sudi za ubojstvo iz nehaja i vožnju pod utjecajem alkohola i droga. Kako prenosi Swissinfo, njen suprug je rekao da se u posljednje dvije godine potpuno promijenila i da je sada "sjajna mama". Par je navodno u svibnju dobio još jednu kćer. Djevojčica je od rođenja smještena u dom. Najstarija kći i dalje živi s parom.

Pročitajte više