Pijani maloljetnik divljao kamionom po Splitu

PIJANOG maloljetnika, koji je noćas iz kruga poduzeća "Auto Split" ukrao teretno vozilo za prijevoz automobila, zaustavila je policija pošto je oštetio veći broj vozila i izazvao prometnu nesreću, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Maloljetnik, u vidljivo pijanu stanju, ukrao je kamion koji je u Hercegovačkoj ulici nezaključana ostavio djelatnik tog poduzeća te se, slomivši željeznu ogradu parkirališta, zaputio prema središtu grada.

Putem je najprije zahvatio postolje automatske praonice vozila, a onda je prednjim dijelom kamiona udario u parkirani autobus njemačkih registracijskih oznaka. Nešto dalje oštetio je i "mercedes" kojega je, nakon udara u njegov stražnji dio, gurnuo u parkirani kamion.

Nastavljajući vožnju Hercegovačkom ulicom, zahvatio je bočni dio parkirana "seata cordobe" na raskrižju s Ulicom slobode te vozeći ulicama u središtu grada došao do Prilaza Vladimira Nazora gdje je izazvao prometnu nesreću i gdje ga je policija zaustavila.

Udarivši u stražnji dio "golfa" koji se kretao istim smjerom, odgurnuo ga je na parkirani automobil "seat ibizu" nakon čega ga je zaustavila policija i spriječila ga u daljnjem divljanju gradskim središtem.

Ukupna šteta procjenjuje se na oko 40 tisuća kuna.

Maloljetnik, kojemu policija nije otkrila dob, nakon razgovora o okolnostima događaja predan je mjerodavnim službama.

Pročitajte više