Pijani nasilnik maltretirao suprugu i policajca ugrizao za ruku

UHIĆENJEM i pokretanjem prekršajnog postupka okončano je maltretiranje supruge i napad na zaprešićke policajce koji su intervenirali na dojavu o svađi supružnika iz Starog Dvora na području Brdovca kod Zaprešića.

Kako je priopćila PU zagrebačka, 47-godišnji muškarac pod utjecajem veće količine alkohola poslijepodne je maltretirao i vrijeđao svoju suprugu. Ona više nije mogla trpjeti njegove napade pa je pozvala policiju koja je od nasilnika također dobila rijeku pogrda i uvreda.

Policajci su neko vrijeme pokušali smiriti 49-godišnjaka i tražili su od njega da prestane s vrijeđanjem, no ovaj se još više razgoropadio pa je i fizički navalio na policajce. Pri tom je jednog službenika pogodio šakom u bradu, nakon čega je izbilo naguravanje s pijanim nasilnikom.

Budući da nije prestajao sa svojom predstavom, policajci su odlučili privesti nasilnika dok se ne otrijezni. On se tome odupirao pa su svi završili na podu, ali je 49-godišnjak prilikom pada dlanom desne ruke razbio staklo na ulaznim vratima kuće i razrezao se po dlanu.

Bijesan zbog toga što mu se dogodilo 49-godišnjak je jednog policajca na podu ugrizao za desnu šaku, nakon čega je policajcima puknuo film te su odlučili sredstvima prisile uhititi nasilnika i privesti ga u policijske prostorije. Tamo mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 0,99 promila.

Nasilnik i ozlijeđeni policajac su liječničku pomoć primili u Domu zdravlja Zaprešić, a nad osumnjičenim 49-godišnjakom jutros je nakon triježnjenja, nastavljena kriminalistička obrada nakon koje slijedi obrada prekršajnog postupka zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

I.K.

Pročitajte više