Pijani Riječanin mlatio ženu pred djetetom, lupao joj glavom o pločice i gurao joj poplun u usta

Ilustracija: Pixsell/Davor Puklavec

34-GODIŠNJI Riječanin pritvoren je prošlog vikenda pod sumnjom da je počinio pet kaznenih djela.

Sumnja se da je izvanbračnoj supruzi prijetio je da će je ubiti, tukao je, udarao joj glavom o pod te joj onemogućavao druženje s prijateljima i provjeravao njen mobitel. Višegodišnja maltretiranja izvanbračne supruge znala su se događati i pred njihovim djetetom, javlja Novi list.

34-godišnjeg M. V. tereti se za nasilje u obitelji, prijetnju, tjelesnu ozljedu, oštećenje tuđe stvari i povredu djetetovih prava.

Prijetnje i udarci

Prema kaznenoj prijavi Riječanin je u posljednjih šest godina prijetio izvanbračnoj supruzi da će je ubiti, usmrtiti njenog oca, sve ih zaklati. Posljednje zlostavljanje dogodilo se u četvrtak navečer.

34-godišnjaka tereti se da je ženu šamarao, hvatao je za vrat te u jednom trenutku udarao njenom glavom o podne pločice. Bacao je ženu na krevet i gurao joj poplun u usta. Žena je lakše ozlijeđena.

Uzeo joj je mobitel marke Samsung i bacio ga u zid.

Zlostavljanje pred djetetom

Sumnja se kako je posljednje dvije i pol godine intenzivno maltretirao suprugu. Situacija se pogoršala sredinom 2015. godine kroz učestalo vrijeđanje, nazivanje pogrdnim imenima, onemogućavanje druženja s prijateljima, provjeravanje mobitela. Šamarao ju je, čupao joj kosu, stiskao je za vrat i razbijao joj imovinu.

Nasilnik je osumnjičen i za kazneno djelo povrede djetetovih prava jer je svojim ponašanjem negativno utjecao na razvoj djeteta. Zlostavljanje majke odigravalo se pred djetetom, a dijete ga je u takvim situacijama molilo da ne tuče majku.

"Lažno prijavljivanje"

Nakon posljednjeg ispada u četvrtak navečer Riječanin je prijavljen policiji. Uhapšen je i podvrgnut kriminalističkom istraživanju, a nakon policijske istrage priveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Tvrdio je da ga supruga lažno prijavljuje, ali ipak je priznao da je u četvrtak došlo do svađe i naguravanja, da je moguće da ju je i udario, ali da je tada bio u alkoholiziranom stanju.

M. V. priveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci koja mu je odredila istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Službeni podaci govore da je dosad već osuđivan i prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Pročitajte više