Pijani vatrogasac u Osijeku pao u otvor cijevi

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

PROFESIONALNI vatrogasac iz Osijeka pijan je pao u otvor cijevi, tzv. spusnice, kojom se vatrogasci spuštaju prilikom intervencije.

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, vatrogasac I.V. pao je u otvor spusnice prošli četvrtak tijekom svog radnog vremena. U krvi je imao oko 1,8 promila alkohola i kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Prema prvim informacijama, napuknulo mu je nekoliko kralježaka te je ozlijedio glavu i petu.

"Uzimaju se izjave očevidaca, a nakon događaja sazvan je odbor zaštite na radu. Prikuplja se medicinska dokumentacija i kad saznamo činjenice, postupit ćemo u skladu sa zakonom. Mogu reći jedino da je taj vatrogasac cijeli svoj radni vijek u postrojbi", rekao je za Glas Slavonije Pero Čeman, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka (JPVP).

Osječki vatrogasci imaju puno problema

Glas Slavonije u međuvremenu je došao u posjed anonimnog pisma u kojem se navode problemi osječkih vatrogasaca koji traju već duže vrijeme. Između ostalog, u pismu stoji da su zbog ušteda ugašeni timovi za spašavanje iz dubina i s visina, ronilački tim te tim za rad s opasnim tvarima, indikacijskom opremom i vozilom kojeg nema do Zagreba.

Problemi JPVP Osijek jučer su sa sjednice Gradskog vijeća dijelom izišli i u javnost. Naime, Anto Đapić iz stranke DESNO zatražio je od Čemana očitovanje o nezgodi pijanog vatrogasca.

"Događaj u kojem je stradao vatrogasac u smjeni odmah se trebao prijaviti policiji i inspekcijskim službama. Netko mora za to i odgovarati. Pokušali su to zataškati, što je najgora stvar koja se mogla učiniti", smatra Zdravko Cvenić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Pročitajte više