Pijani "vozač" hitne pomoći: Mama, ubio sam čovjeka

SUPRUGA poginulog u jučerašnjoj stravičnoj prometnoj nesreći u Ivanjoj Reci, 53-godišnja Mira Jukić, kaže kako je strašno to što je njezin suprug poginuo zato što je netko odlučio da on bude živi štit na autocesti.

> Potjera sa smrtnim posljedicama: Policija iskoristila građane da bi uhitila bjegunca?

Pita se kakva je to policija koja nema načina zaustaviti "pijanog manijaka, koji im bježi kroz tri županije, pred potjerom policajac iz tri policijske uprave", nego moraju postavljati sudionike u prometu kao barikade koji će ga zaustaviti, piše Jutarnji list. Sin preminulog u jučerašnjoj prometnoj nesreći, u kojoj se 21-godišnjak s vozilom hitne pomoći zaletio u kolonu na autocesti, Željko Jukić traži od policije odgovore tko je kriv za glupu odluku zbog koje je njegov otac poginuo.

Bratu poginulog Ivana Jukića nije jasno zašto policija preko autoceste nije postavila ježeve ili zašto nije pucano u gume vozila hitne pomoći. Zlatku Jukiću nije jasno ni zašto policija ispred vozila hitne pomoći nije postavila svoje automobile, "nego su civile prestrojili sve u jednu traku autoceste, a oni postavili auto na drugu misleći da će to zaustaviti bjegunca".

"Mama, ubio sam čovjeka"

22-godišnjeg Tomislava Petrovića, koji je ukrao vozilo hitne pomoći i skrivio nesreću kod Ivanje Reke, danas su u Psihijatrijskoj bolnici u Vrapču posjetili majka Marija i otac Marko te mladićev stric Tomislav. "Mama, ubio sam čovjeka", rekao je Mariji danas Tomislav koji je dodao kako je svjestan svoga djela postao tek kada su alkohol i psihofarmaci koje uzima prestali djelovati, piše Večernji list. 

Šokirani Tomislavovi roditelji rekli su kako niti žele, a niti mogu opravdati djelo svoga sina te su dodali kako im je jako žao čovjeka kojeg je ubio njihov sin. "Žao nam je i ispričavamo se i ostalim sudionicima u nesreći", rekli su Tomislavovi roditelji. Objasnili su kako je njihov sin, odličan student PMF-a, te subote izašao van sa svojim društvom, a očito je kako se, kao i nekoliko puta prije, tijekom izlaska napio.

Kada se nije vratio do tri, roditelji o njegovom nestanku obavijestili policiju

Iako su ga upozoravali da to ne bi trebao raditi, zato što se prije dvije godine liječio na Rebru zbog psihičkih poteškoća te je pio lijekove, on je posljednjih mjeseci nekoliko puta bio pijan. Kada se Tomislav do tri ujutro nije vratio kući, njegovi roditelji su se o tome obavijestili policiju i hitnu pomoć. No, očito je već bilo kasno.

Tomislav se od događaja te kobne noći jedino sjeća policajca koji je u njega uperio pištolj te ga je izvukao van iz vozila hitne pomoći. Nakon svega traži da ga ostave u bolnici.

Pročitajte više