Pijani Zadranin se onesvijestio, njegovi prijatelji izvrijeđali djelatnike Hitne

Ilustracija: Pixsell

DVOJICA Zadrana su osuđena na novčane kazne zbog toga što su u alkoholiziranom stanju izvrijeđali liječnicu i djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su pokušavali pomoći njihovom prijatelju. Policija je intervenirala na temelju poziva napadnutih djelatnika Hitne te je uz uporabu sredstava prisile uhitila dvojicu Zadrana. Trećem su naredili da uđe u kola Hitne pomoći nakon što se prethodno onesvijestio i teturao po cesti.

Uhićeni muškarci su podvrgnuti alkotestiranju, pri čemu je jednom izmjereno 2.20, a drugom 2.11 promila alkohola. Incident se dogodio 11. svibnja prošle godine oko 19:35 ispred trgovine, gdje je pozlilo njihovom prijatelju. 38-godišnjak i 51-godišnjak su najprije vrijeđali djelatnice obližnjeg frizerskog salona riječima "što nas gledate koju pi*ku materinu, pu*ite nam ku*ac, krave jedne", a potom su pozvali Hitnu. 

Verbalno napali djelatnike Hitne i policajce

Nakon njihovog dolaska najprije im je 51-godišnjak rekao "što ste vi došli ovdje pi*ka vam materina, je*at ćemo vas", nakon čega se 38-godišnjak obratio liječnici riječima "koji ku*ac će policija ovdje, mogu mi se napušiti ku*ca, mogu i ja odmah skinuti hlače da mi se i ti napušiš ku*ca", piše Zadarski.hr

Slične uvrede je uputio i vozaču Hitne pomoći poručivši mu: "I ti mi možeš popušiti ku*ac, a mogao bi dobiti batine." Napadnuti djelatnici su pozvali policiju, a 51-godišnji muškarac je verbalno napao i policajce koji su došli na mjesto događaja. "Pi*ka vam materina pandurska, što tučete ljude okolo, je*em vam mater", kazao je 51-godišnjak.

Mlađi Zadranin je na sudu priznao da je jednom od njih tog dana pozlilo zbog alkohola te da se više ne sjeća tko je točno nazvao Hitnu pomoć. Sjeća se da je došla Hitna pomoć te da se odjedanput pojavila i policija, ali se ne sjeća koji je bio razlog policijskog dolaska. Naglasio je kako nije osoba sklona vrijeđanju te da je u tom navratu bio pod utjecajem alkohola. 

Liječnica se zaključala u službenom vozilu

Stariji muškarac se prisjetio da je navedenog dana sjedio ispred frizerskog salona gdje je konzumirao alkohol. Tvrdi da je u jednom trenutku primijetio da mu je prijatelju pozlilo i da se srušio na pod, zbog čega mu je krenuo pomoći te ga je okrenuo na bok kako se ne bi ugušio. Zatim je zatražio od djelatnice frizerskog salona da nazove Hitnu pomoć jer njegovom prijatelju nije dobro.

Naglašava da nikoga nije vrijeđao, nego je samo djelatnicima Hitne pomoći pokazao gdje mu je prijatelj. "Ja ne konzumiram alkohol svaki dan. Ja nemam problem s prekomjernom konzumacijom alkohola i inače izbjegavam alkohol", rekao je stariji muškarac. 

Liječnica je posvjedočila da su tog dana dobili dojavu o tome da osoba leži i da je očevici reanimiraju. Po dolasku na mjesto događaja zatekli su osobu u sjedećem položaju, koja je odbila njihovu pomoć. Potom im je prišla druga osoba koja ih je verbalno napala i uputila im niz pogrdnih riječi. 

Nakon verbalnog napada liječnica se zaključala u službenom vozilu jer ju je optuženik pratio i kontinuirano joj dobacivao uvrede. Policajci su naveli kako su taj dan pozvani na intervenciju zbog dojave da osoba leži na podu.
 

Pročitajte više