Pijanom sinu tajkuna Žužića mjesec dana pritvora

HRVOJU ŽUŽIĆU 23-godišnjem sinu tajkuna Željka Žužića, vlasnika Soliduma, određen je jednomjesečni pritvor.
 

Žužića se sumnjiči da je prebrzo vozeći te s 2.45 promila alkohola u krvi skrivio nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, dok je njezin dečko, 22-godišnji Hrvoje Matijašić, teško ozlijeđen.
 
Pritvor mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a u nazočnosti svog odvjetnika Bore Radića branio se šutnjom.
 
Neetično suđenje u Velikoj Gorici 
Istražni zahtjev sa zahtjevom za određivanje pritvora podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. S obzirom na to da je Žužićeva majka Vesna sutkinja Općinskog suda u Velikoj Gorici, neslužbeno se doznaje kako je tužiteljstvo tražilo promjenu sudske nadležnosti.
 
Činjenica da je Žužićev otac jedan od najbogatijih Hrvata, a majka sutkinja razlog su, smatraju mnogi Velikogoričani, što Hrvoje  Žužić s 19 prekršajnih prijava zbog teških prekršaja u prometu nikada nije bio propisno kažnjen.
 
Poništene tri od četiri novčane kazne 
Nameće se pitanje kako je moguće da netko tko je pet puta uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola još uvijek posjeduje vozačku dozvolu.

Od prekršaja za koje je prijavljivan, Žužić je imao samo četiri novčane kazne po 110 i 150 kuna, od kojih su čak tri poništene.

Pročitajte više