Pilsel kao Kosorica: Žao mi je sudbine braće Drobac, Hrvatska će im se iskupiti

"ŽAO MI je sudbine Branislava i Momira Dropca. Obećavam da ću se kao premijerka konzultirati ponovno s Bajićem, Čičkom i drugima te učiniti sve što je u mojoj moći kako bi se država revanširala Momi Dropcu", tim je riječima nesuđeni Josipovićev savjetnik i kolumnist Regional Expressa Drago Pilsel formulirao ono što je premijerka Jadranka Kosor davno trebala reći i napraviti u pogledu moralno dvojbenog načina na koji je stekla stan.

Drago Pilsel se danas gostujući u emisiji Nedjeljom u dva stavio u ulogu premijerke Kosor na zamolbu Aleksandra Stankovića te mu odgovorio na nekoliko pitanja koja ovaj već neko vrijeme želi postaviti premijerki. Pilsel u ulozi Kosorice tako je naciji otvoreno priznao kako bi teško dobio stan od 90 kvadrata u Šeferovoj ulici da se nije učlanio u HDZ.

"Voljela bih da je Kosor pustila suzu za Dropca"

"Kako to da ste stekli stanarsko pravo u trenutku kada nitko u Hrvatskoj na to nije imao pravo", upitao je Stanković "Kosoricu". "To možda i nije bilo u redu i moram priznati da bih voljela da nisam bila jedina privilegirana po to pitanju, odnosno da bih voljela da je više građana moglo uživati privilegije koje sam uživala", odgovorila je "Kosor".

"Volio bih da je Kosor pustila barem jednu suzu za Branislava Dropca", ozbiljno je potom zaključio Pilsel te dodao kako mu, među ostalim nije jasno ni to zašto svi demantiji vezani za premijerkin stan stižu iz Vlade. "Zašto to ne radi njezin odvjetnik u ime nje kao privatne osobe? Kada Vlada u ime Jadranke Kosor govori da nema ništa s tim stanom mislim da je to jako opasno", ustvrdio je.

"Nije isljučeno da sam Josipoviću bio uteg jer sam htio raščistiti s Kosor"

Govoreći o svom propalom angažmanu u Uredu predsjednika, Pilsel ponavlja kako bi funkciju napustio i da se nije medijima raširila njegova kolumna. "Pod uvjetima koji su mi bili ponuđeni, ne bih ostao u Uredu predsjednika ni da kolumna nije objavljena", ustvrdio je. No, priznaje da je kritički tekst o njegovoj kolumni ubrzao taj proces. "Da Index kao moćan medij nije prenio moju kolumnu, o meni se ne bi napisalo dodatnih 140 tekstova", kazao je Pilsel.

"Jeste li možda Josipoviću postali uteg jer ste htjeli raščistiti neke stvari s premijerkom", upitao ga je Stanković. "Nije isključeno", odgovara Pilsel.

Kolumnist Regional Expressa u budućnosti sebe vidi u politici. Dobro bi se snašao, smatra, u Hrvatskom saboru, ali i u Europskom parlametu.

Na samom kraju emisije Pilsel je progovorio i o ustaškom djelovanju svoga oca i djeda u Argentini. Ispričao je tako kako se Ante Pavelić sastao s Eichmannom upravo u kući njegova djeda u Argentini koja je inače bila poznata kao sastajalište raznih ustaških glavešina koje su tamo osmišljavale strategije za opstanak ustaškog pokreta u Argentini. Oca mu je naganjala, kaže, Udba po Patagoniji s namjerom da ga likvidira, no preduhitrio ih je i pobio. "Otac više nije ono što je bio. Sad je socijalist. Moj otac razumije mene i ono što sam napravio sa svojim životom jer i on je imao jednu ogromnu promjenu u svome životu", kaže Pilsel.

Aleksandru Stankoviću donio je na poklon knjigu Johna C. Parkina "Jebe mi se".

Pročitajte više