Pincom.info: Mladić uhićen u Rumunjskoj?

IAKO je Carla Del Ponte demantirala da je ratni zločinac Ratko Mladić uhićen, a isto su demantirali i iz srpske Vlade nekoliko puta, bosanski portal Pincom. info objavio je kako je Ratko Mladić uhićen u Rumunjskoj, no da iz Haaga ne žele dati potvrdu te informacije dok ratni zločinac ne bude u njihovom zatvoru.

"Ratko Mladić uhićen je u srijedu u Rumunskoj od strane komandosa britanskog SAS-a tijekom zajedničke vježbe britanskih i rumunjskih snaga" - izjavio je za Radio-televiziju Republike Srpske direktor Međunarodnog instituta za sigurnost Srbije i Crne Gore Orhan Dragaš dodajući kako je Haški sud demantirao uhićenje zato što Mladić još uvijek nije isporučen Haagu, prenosi Pincom.info

"Moja saznanja i moji kontakti, kao direktora Međunarodnog instituta za sigurnost govore da Vlada Srbije jako mudro vodi politiku u ovom trenutku i Ratka Mladića, koji je problem za našu zemlju", kazao je Dragaš i dodao da želi vjerovati kako postoje intenzivni pregovori predsjednika Vlade Srbije sa ljudima oko Ratka Mladića i sa samim Mladićem za najbezbolniji način za njegovo predaju i uhićenje.

Dragaš smatra, prenosi Pincom.info, da je vrlo mudro od Vojislava Koštunice što nije dopustio da Mladića uhiti srpska policija.

"Istovremeno Ratko Mladić se nije htio predati, te je prema mojim informacijama kao kompromisno rješenje Ratka Mladića uhitio britanski SAS u Rumunskoj jučer u ranim jutarnjim satima kada je i krenula informacija", tvrdi Dragaš dodajući kako je do uhićenja u stranoj zemlji došlo zato da ne dođe do nemira u Srbiji.

Dragaš dalje tvrdi kako Koštunica očekuje da Carla del Ponte donese pismenu garanciju kojom Srbiju neće teretiti za Radovana karadžića.

A.H./Pincom.info

Pročitajte više