Pismo franjevačkog provincijala Škunce novinarima

NEGATIVNI naboj određena dijela novinara uočljiv je, intencija je tamna, zlurada, razorna, lažna i bestidna, ocijenio je u otvorenom pismu Hrvatskom novinarskom društvu u povodu napisa o stanju u Caritasovu domu u Brezovici provincijal franjevačke Provincije sv. Jeronima fra Bernardin Škunca.

U pismu koje danas prenosi Informativna katolička agencija (IKA) provincijal fra Bernardin je, uz ino, ustvrdio kako su tri slučaja, između stotina tisuća sličnih krivnja u našem i europskom društvu, odzvonila u našim tiskovinama i elektroničkim medijima kao da je riječ barem o tri tisuće takvih slučajeva katoličkih svećenika i katoličkih dužnosnika.

"Sramotno je od nekih medijskih djelatnika da pronađu tri slučaja između desetaka tisuća djece koje je Zagrebačka nadbiskupija udomila, othranila, odgojila, obrazovala i osposobila za mogući život ostavljenih, prezrenih ili defektnih među nama", ističe provincijal.

Po riječima fra Bernardina takav posao dijela novinara "ne gradi Dobro", jer u našoj javnosti stvara dojam o "posvemašnjoj moralnoj izopačenosti silnoga broja djelatnika u Katoličkoj crkvi".

Pročitajte više