Pištoljem i šakama Paurević i ekipa tražili šest tisuća eura od ugostitelja Božidara Šare

VLASNIK lanca restorana Bota Šare Božidar Šare prijavio je policiji kako su mu pokušali utjerati reket od 6 tisuća eura radeći nered u splitskom lokalu. Sve se to dogodilo prije dva tjedna, nakon što mu su sina Peru namlatili u klubu Tropic te pred zalogajnicom Popaj na Bačvicama. Dvojica su ga tukla, jedan mu je, pak, priprijetio pištoljem nakon što je ubacio metak u cijev!

Vujević se predao, gdje je Paurević?

Policija je za iznudu i nasilničko ponašanje osumnjičila ekipu najpoznatijeg splitskog zaštitara Lea Paurevića, za kojim inače tragaju već dva dana, kako bi im objasnio što ima s premlaćivanjem redara Željka Rajića, koji je u subotu popodne nađen izudaran u sobi hotela Lav. Navodno je upravo Paurević bio taj koji je Peri Šari prijetio pištoljem.

Dok tragaju za Paurevićem, u sjedište splitske policije, jutros malo iza 10 sati u pratnji branitelja došetao je Vedran Vujević, također osumnjičen za nasilničko ponašanje i iznudu. Josip Čubelić, kojeg su policajci u subotu zatekli u hotelu Lav, priveden je već istražnom sucu te pušten nakon ispitivanja. 

Još se uvijek ne zna tko će biti osumnjičen za premlaćivanje Rajića, koji je prije četiri godine pucao po gostima kafića Krom.

Napravio im štetu od šest tisuća eura dok su ga mlatili?!

Od Božidara Šare Paurevićeva ekipa tražila je novac kako bi im nadoknadio štetu, koju im je napravio njegov sin dok su ga mlatili?! "Ja sam to dao policiji, želio bih poručiti kako još ima onih koji su se spremni suprostaviti negativnim pojavama kojima je naše društvo izloženo. Policija je obavila svoj posao krajnje korektno i nadam se da će osumnjičenici odgovarati za djela koja su počinili", kazao nam je ugostitelj Božidar Šare.

Nije ga niti malo strah. "Ne, nisam tražio policijsku zaštitu. Ne treba mi. Ovdje se radi o jednoj klasičnoj igri iz tih krugova. Viđao sam te tipove, ali nisam želio imati problema s njima. Međutim, nakon što mu sina dvaput pretukli u dva dana, nisam zapravo imao izbora. Tražili su šest tisuća eura radi nekakve štete koju im je moj sin navodno napravio. Rekao sam da ću platiti ako je kriv. No, situacija je bila posve obrnuta. Šestorica su ga mlatila, jedan mu je držao uperen pištolj", kaže Šare.

Pročitajte više